Čech nenašel vhodnou aplikaci pro snazší život se svým onemocněním, tak vyvinul vlastní, která je nebývale úspěšná


(Pixabay.com)

Osmatřicetiletý Pavel Buben z Dobříše je diabetik. Žádná z aplikací, která by mu usnadnila život s cukrovkou, mu ale na trhu nevyhovovala. A tak přišel se svojí vlastní. A slaví nebývalý úspěch.

ad8

Když mi byla před dvěma lety diagnostikovaná cukrovka, první věc, co jsem od paní doktorky dostal, byl diabetický notýsek, do kterého jsem si měl pravideclně zapisovat naměřené hodnoty. Notýsek jsem však samozřejmě ihned ztratil. Už v té době jsem tedy začal přemýšlet o tom, jak by se mohl tento problém řešit pomocí mobilní aplikace. Vzhledem k tomu, že úspěšná léčba cukrovky spočívá právě v pravidelném monitoringu, je důležité si naměřené hodnoty zapisovat,“ říká Pavel při rozhovoru pro dobrisskoaktualne.cz.

(Glucly.com)

Glucly je jednoduchá a uživatelsky přívětivá iOS a Android aplikace pro sledování a řízené léčby cukrovky. Pavel jí vyvíjel vlastně hlavně pro sebe, ale osmý ročník projektu T-Mobile Rozjezdy, který se svým projektem vyhrál, mu zajistí podporu, díky které se brzy aplikace objeví na App Store i Google play.

ad9 - 320x100_1
(Glucly.com)

Odborná porota vidí ve využití aplikace velký potenciál. „Uživatelsky příjemné prostředí i nezávislost na typu glukometru zpřístupňují aplikaci všem diabetikům a významně zjednodušují komunikaci s lékařem. Výsledkem může být efektivnější léčba. Pavel Buben nás přesvědčil svým odhodláním a jasnou představou dalšího vývoje. Hledáme totiž nejen inovace, ale i podnikatele, kteří svou energií i podnikatelskou pokorou dokážou svůj plán zrealizovat,“ říká Martina Kemrová, členka poroty, manažerka firemní komunikace T-Mobile.

(Glucly.com)

Glucly může využít při monitorování cukrovky jakéhokoliv typu. Do aplikace mohou uživatelé zaznamenávat jak úroveň glykémie, tak náladu, délku spánku, či sportovní aktivitu. Přehledné exporty pak mohou poslat lékaři, nebo předat v papírové formě.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu