Překvapení měsíce. Béčkový film s gigantickým žralokem v hlavní roli válcuje kina


(Warnerbros.com)

Kdo viděl trailer, nejspíš by netipl, že klasická žraločí „béčkovina“ vydělá za tento víkend víc než nové Mission: Impossible. MEG: Monstrum z hlubin však dokazuje, že žraloci jsou a vždy budou vděčné téma, které diváky prostě baví.

ad8

Po úsměvném thrilleru Sharknado či sexy Mělčinách s Blake Lively přichází další příběh z mořských hlubin, tentokrát s charismatickým drsňákem Jasonem Stathamem v hlavní roli. Film MEG: Monstrum z hlubin vypráví příběh potápěče Jonase Taylora, který kdysi opustil svou posádku v podmořské stanici, na níž zaútočil neznámý netvor. Po pár letech se netvor vrací zpět a Taylor zjišťuje, že má co dočinění s megalodonem, pravěkým žralokem obřích rozměrů. Dávno vyhynulý druh žraloka přežil do současnosti a nyní číhá na ponorku z výzkumného programu, která uvízla na dně Mariánského příkopu. Aby Taylor zachránil posádku ponorky i celý oceán, nezbývá mu než se gigantické běsnící potvoře postavit tváří v tvář. A bude to vskutku MEGa souboj.

Film, který měl u nás premiéru 9. srpna, si za první víkend vydělal v amerických kinech celých 45 milionů dolarů a zařadil se tak suverénně na první příčku nejvýdělečnějších filmů v USA tohoto víkendu. Takový úspěch je překvapením i pro samotné tvůrce. Režisér Jon Turteltaub sice vsadil na nebývale vysoký rozpočet, který se projevil především na vizuální stránce filmu, nicméně podle kritiků neměl příběh příliš šancí uspět. Nyní se s napětím očekává, jak si film povede i v dalších zemích, kde premiéra zatím neproběhla. Pokud ani vás ještě neomrzeli všudypřítomní žraloci a prominete i sem tam nějaké ty klišé scény, na film si zajděte.

ad9 - 320x100_1

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
14 shares

adform


Zavřít reklamu