Toto by mohl být mobilní telefon budoucnosti: žádné dráty, tlačítka ani porty


(Meizu)

Meizu je jedenáctým největším výrobcem mobilních telefonů a jednou z nejpopulárnějších technických značek v Číně. Jejich nový mobilní telefon je bezdrátový, bez jakýchkoli portů a tlačítek.

ad8

Meizu Zero nemá na svém povrchu žádné větší otvory (kromě dvou opravdu malých, o kterých píšeme dále v článku), a to ani v podobě reproduktoru. Telefon má technologii „mSound 2.0“, která umožňuje zvuku, aby vycházel z obrazovky zařízení.

(Meizu)

Telefon má OLED display velký 5,99 palců. Ten má v sobě zabudovaný scanner otisku prstu a přední kameru, která rozeznává obličeje.

ad9 - 320x100_1
(Meizu)

Jelikož telefon nemá žádné porty, nemůžete ho nabít klasickou nabíječkou. Jedinou možností je bezdrátové nabíjení, které je vyvinuto tak, aby fungovalo super rychle.

(Meizu)

Meizu Zero je také voděodolný s certifikací IP68 proti vodě a prachu. Stejné má Iphone XS nebo Samsung Galaxy S9. Potopit ho můžete až do dvou metrů na asi půl hodiny. Telefon však není vodotěsný, přestože nemá žádné porty.

(Meizu)

Důvodem k neúplné vodotěsnosti může být výskyt dvou opravdu maličkých otvorů. Jeden je mikrofon a druhý je určen na hard-reset telefonu.

Možná vás napadlo, kam se ukládá SIM karta. V telefonu bude zabudovaná SIM karta, stejně jako bude mobil umožňovat využití eSIM technologie, která nevyžaduje fyzickou přítomnost karty.

(Meizu)

Na telefonu nenajdeme ani žádná tlačítka. Má však virtuální tlačítka po stranách telefonu, která využívají haptickou odpověď, takže byste mohli ucítit jemné vibrace, když se telefon zapíná, vypíná nebo když upravujete hlasitost.

(Meizu)

Jde jistě o zajímavou novou hračku, na kterou si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Oficiální datum zahájení prodeje a cena zatím nebyly oznámeny. V únoru však proběhne Mobile World Congress, kde bychom se jistě další detaily mohli dozvědět.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu