Facebook plánuje zavést funkci, která nám dovolí vzít zpět odeslané zprávy


Nedávná kontroverze, týkající se Marka Zuckerberga a dalších vysoce postavených zaměstnanců Facebooku, kdy se dostalo na veřejnost, že měli v minulosti možnost smazat již odeslané zprávy, vyvolala ve značném množství lidí otázku, proč nebyla tato funkce doposud zpřístupněna všem uživatelům.

ad8
(Instagram.com)

V současné době nabízí Messenger možnost „tajných“ konverzací, kde umožňuje nastavit dobu, po kterou bude zpráva příjemci dostupná. Tato funkce však nenabízí možnost zpětně smazat již odeslané zprávy. Mluvčí Facebooku na celou situaci reagoval omluvou za to, že tuto možnost v minulosti nenabídli širší veřejnosti a umožnili mazat zprávy pouze vysoce postaveným zaměstnancům Facebooku, včetně Zuckerberga. Potvrdil také, že do té doby, než bude tato funkce zpřístupněná veřejnosti, nebudou nikomu povolovat její používání.

Momentálně nejsou přesně známy detaily toho, jak bude zmiňovaná novinka fungovat. Množí se však otázky, zda ve finále přidání této funkce nepřinese spíše potíže. Je totiž možné, že se uživatelé postupem času stanou paranoidními a ve strachu, že bude přijatá zpráva smazána, se budou uchylovat k ukládání každé konverzace. Otázkou také je, zda se lidé nebudou cítit bezpečněji při odesílání nevhodných či urážlivých zpráv s vidinou, že je můžou následně bez problémů smazat.

ad9 - 320x100_1

Na nás v tuto chvíli je jen čekat na oficiální vyjádření Facebooku a spuštění této funkce.

(Instagram.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
5 shares

adform


Zavřít reklamu