Součástí Google Maps jsou nyní také planety a měsíce. Podívejte se, co rozhodně musíte prozkoumat


Již před několika lety umožnil Google svým uživatelům prohlížet si některé vesmírné objekty, ale na většinu z nich se bylo možné podívat pouze přes aplikaci Google Earth.

ad8

Tento týden však společnost Google oznámila, že tyto vzdálené objekty bude možné prozkoumat i  prostřednictvím webového prohlížeče a to díky nové funkci nazvané „Planety“. Název této funkce je ale trochu matoucí, protože si kromě planet můžete prohlédnout také měsíce a dokonce i Mezinárodní vesmírnou stanici. V prohlížeči stačí pouze najet najet na mapu a oddalovat zobrazení tak dlouho, dokud se nedostanete do vesmíru.

Níže naleznete tipy na nejzajímavější objekty z naší sluenční soustavy, na které se díky nové aktualizaci Google map můžete podívat.

ad9 - 320x100_1
(Google maps)

Díky Google mapám se můžete podívat do tzv. Cupoly (odkaz zde), což je modul, který umožňuje výhled na planetu Zemi. Nezapomeňte si také prohlédnout modul Node 3, jakési hygienické oddělení stanice (toaleta).

Vedle toalety je relativně nový systém na recyklaci vody.

(Google maps)

Ten shromažďuje moč, pot a dech astronautů a 93% z toho pak recykluje na čerstvou pitnou vodu.

Níže si dále můžete prohlédnout vesmírný skafandr

(Google maps)

Měsíc

(Google maps)

Mars

(Google maps)

Zajímavý pohled poskytuje i obrázek planety Mars. Díky snímkům, které byly za pomoci satelitních sond pořizovány desítky let, se můžete cítit, jako byste se tu zrovna procházeli.

(Google maps)

Enceladus

(Google maps)

Enceladus je měsícem planety Saturn a je jedním z nejzajímavějších vesmírných objektů ve sluneční soustavě vůbec, protože se v podstatě jedná o jednu velkou ledovou kouli (planeta je z velké části pokrytá ledem).

Pluto

(Google maps)

Až do roku 2015 nikdo nevěděl, jak Pluto ve skutečnosti vypadá. Změnu přinesla až americká planetární sonda New Horizons, které se podařilo snímky Pluta pořídit, a objevit tak vzdálený ledový svět, který pod svým povrchem prý možná ukrývá oceán.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
4 shares

adform


Zavřít reklamu