Facebook možná brzy umožní přístup k účtu pomocí skenování obličeje


ad8

(Instagram.com)

Nemůžete si zapamatovat své heslo? Nezoufejte. Vypadá to totiž, že byste se již brzy mohli přihlásit na svůj facebook pouze prostřednictvím vaší tváře. Facebook je momentálně ve fázi testování systému na rozpoznávání tváří, který by měl ověřovat uživatele odhlášené od svých facebookových účtů. Tato funkce byla navržena jako alternativní prostředek k obnovování hesel, kterým je v současné době především emailové ověřování. Nová funkce se zatím testuje na „malém počtu“ uživatelů.

ad9 - 320x100_1

S podobnou metodou přišla firma Apple a její nový iPhone X, který umí zachytit 3D scan obličeje, a identifikovat tak, jestli telefon hodlá použít jeho majitel, nebo někdo jiný. Za použití podobné technologie bude facebook prostřednictvím telefonu schopen naskenovat tvář uživatele a porovnat ji fotografiemi a videi na síti, kde je uživatel označen. Díky rozpoznání podobnosti pak bude facebook schopen přihlásit uživatele k jeho účtu.

Podle mluvčího facebooku se společnost snaží vyvinout novou funkci pro ty, kteří při obnovování účtu potřebují rychlé a snadné obnovení. Vedle autorizační sms se jedná o další krok pro potvrzení uživatelské totožnosti. Zatím se ještě neví, zda nebo kdy Facebook tuto funkci uvede. Protože se ale tyto technologie stále více rozšiřují, zdá se, že se zařadí i mezi sociální media.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu