Místa, která musíte navštívit v Barceloně


La Sagrada Familia

Tento fascinující chrám byl navržen roku 1882 slavným katalánským architektem Antoniem Gaudím. V současné době sice probíhá jeho rekonstrukce, ale pohled na něj je i tak ohromující.  Rekonstrukce by měla být hotová v roce 2026, tedy 100 let od Gaudího smrti.

ad8
(Pixabay.com)
Picassovo muzeum

Picassovo muzeum, které je věnováno životu a dílu tohoto proslulého umělce, je jedním z nejznámějších barcelonských muzeí. Čítá až 4000 děl Pabla Picassa, včetně jeho prvních náčrtů.

Magická fontána Montjuic

Fontána byla vybudována v roce 1929 a měla sloužit jako hlavní atrakce světové výstavy Expo, která se zde touto dobou konala. Dnes láká až 2,5 milionů návštěvníků ročně a každý pátek a sobotu se zde odehrává nádherná světelná show.

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)
Stadion Camp Nou

Tento fotbalový stadion s kapacitou 99 354 diváků je z hlediska kapacity největším stadionem v Evropě a druhým největším stadionem na světě, takže stojí za to se na něj podívat.

Ulice La Rambla

Ulice La Rambla je nejpopulárnější promenádou Španělska. Jedná se o 1,2 km dlouhou třídu plnou restaurací, pouličního umění i krásné architektury.

 

(Pixabay.com)
Barrio Gotico

Barrio Gotico je středověkým městem Barcelony, které vyrostlo kolem římského města Barcino, nejstarší části Barcelony. Kromě různých naměstí, muzeí a kostelů zde lze obdivovat i staré římské zdi.

Park Güel

Tento park je jednou z nejoblíbenějších turistických atrakcí v Barceloně. Navrhl ho katalánský architekt Antoni Gaudí a původně se mělo jednat o soukromou a exkluzivní rezidenční oblast, která ale byla nakonec věnována městu jako veřejný park.

(Pixabay.com)
Park Ciutadella

Součástí tohoto krásného parku, který vznikl v polovině 19. století, je i barcelonská zoo či Katalánský parlament. Po dlouhá desetiletí byl tento park jedinou zelenou oblastí ve městě.

Architektura ve stylu modernismu

Modernismus bylo katalánské kulturní hnutí v letech 1888 – 1911, které výrazně ovlivnilo některé španělské umělce včetně Gaudího. Tyto stavby sem každoročně jezdí obdivovat tisíce lidí.

(Pixabay.com)
Hrad Montjuic

Hrad Montjuic, jehož kořeny sahají až do roku 1640, býval starou vojenskou pevností. Nachází se na stejnojmenném kopci a je odtud nádherný výhled na město.

Hora Tibidabo

Hora Tibidabo je domovem známé stavby Temple de Sagrat Cor, ale i místního zábavního parku. Mimo těchto atrakcí poskytuje tato hora jeden z nejlepších výhledů na Barcelonu.

(Pixabay.com)

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu