S pejskama na cestách (7)


7. díl: Dog – friendly výlety po ČR

Po dvoutýdenní odmlce jsme tu zpět s novým článkem. Tentokrát vám představíme druhý díl míst u nás v Česku (první díl zde), které jsme s Popelkou a Boriskem navštívili a které doporučujeme.

ad8
4. Krkonoše

Krkonošské výlety se staly každoroční součástí našeho výletního rozvrhu. Jezdíme tam pravidelně několikrát do roka, s pejsky zpravidla na jaře a v létě. Milujeme krkonošskou přírodu a stezky, které jsou vhodné i pro menší psy. Už jsme psali článek o putování na Sněžku, které jsme letos absolvovali, pravidelně však vyrážíme i k Mumlavským vodopádům, na Dvoračky, Krakonošovu snídani nebo k prameni Labe. Všechna tato místa doporučujeme, kamkoli jsme se s pejsky vydali, byli jsme vítáni. Pokud tedy ještě na podzim plánujete nějaký výlet se čtyřnohým kamarádem, pak Krkonoše doporučujeme všema deseti.

(Mumlavský Vodopád – Radka M.)
(Vyhlídka u Dvoraček – Radka M.)
5. Šumava

Opomenout nelze ani Šumavu, která je nejen rájem cyklistů, ale také mnohých výletníků. My jsme se minulý rok vydali na tůru k Černému a Čertovu jezeru, ale ať už se na Šumavě vydáte po jakékoli stezce, budete určitě spokojeni. Moc kopců tam nenajdete, takže je to s pejskem taková příjemná procházka. Pokud nevíte kam, pak výlet k jezerům rozhodně nevynechejte, stojí opravdu za to.

ad9 - 320x100_1
(Černé jezero – Radka M.)
(Čertovo jezero – Radka M.)
6. Kokořínsko a Mělnicko

V minulém díle už jsme zmiňovali návštěvu hradu Kokořín, to není ovšem jediné místo, kam s pejskem v této oblasti na výlet. My jsme letos navštívili Čertovy hlavy, asi 9 metrů vysoké skalní reliéfy obřích hlav tyčící se nad obcí Želízy, které vytvořil sochař Václav Levý. Krásná procházka je však i na Pokličky, skalní útvary nedaleko města Mšeno. Dá se jít stezkou až k dalším skalním útvarům, Hlavě a Žábě, přičemž jdete lesem, takže se pejsci i vylítají.

(Čertovy hlavy – Radka M.)
(Pokličky – Radka M.)

A co vy, chystáte se někam na podzimní výlet? My na konci září plánujeme velké dobrodružství, už se těšíme, až to s vámi budeme sdílet. Pokud máte nějaké dotazy, napište nám na popelkaandboris@gmail.com a sledujte nás na @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu