S pejskama na cestách (6)


6. díl: Dog – friendly výlety po ČR

Tak jsme tu zas, tentokrát s prvním dílem námi vybraných výletů po ČR s pejsky.

ad8
1. České Švýcarsko

České Švýcarsko je velmi oblíbenou lokalitou turistů všeho druhu a těch, co vlastní nějakého toho čtyřnohého kamaráda nevyjímaje. My jsme s nimi absolvovali stezku z Hřenska přes Pravčickou bránu, výlet lodičkou a zase zpět. Jel s námi na lodičce i Bernský salašnický pes a nebyl problém, takže rozhodně doporučujeme, ať už je váš pejsek jakéhokoli vzrůstu. Není to těžký terén, cesty jsou skvěle značené a ani tam není tolik stoupání, pokud nepočítáte cestu k Pravčické bráně nahoru, to je asi nejtěžší úsek. Každopádně skvělý tip na výlet, ať už pejska máte nebo ne. A ještě jedno skvělý místo tam najdete – Panská skála, pokud se vydáte do Českého Švýcarska, rozhodně doporučujeme navštívit.

(Radka M.) – Výhled na NP České Švýcarsko
(Radka M.) – Panská skála
2. Hrady a zámek Červená Lhota

Hrady jsou super na víkendový výlet, protože tam zpravidla pejsky pustí i na prohlídku. A když ne, tak aspoň na vyhlídku (třeba na Kokoříně). My máme dobrou zkušenost s Křivoklátem, Kokořínem a hradem Okoř, ale určitě každý hrad je dobrý nápad, kam takhle s pejskem na výlet. Tento víkend jsme byli například na Okoři a potkali jsme tam spoustu psích kamarádů, takže vy můžete obdivovat skvosty naší historie a pejsci zas ostatní pejsky. Většinou je akorát dobré mít vodítko, u některých hradů je pokuta za volné pohýbání psů.  A proč Červená Lhota? Pejsci dovnitř sice nesmí, ale pustí vás s nimi (pokud jsou to menší nebo střední plemena) klidně na lodičku, a to je vlastně skoro ta nejlepší věc, co na zámku je. My sami jsme tam byli jak s Popelkou, tak s Borisem a byli úplně vzorní. Akorát musíte dávat pozor na tlapky, na lodičce je nebezpečí, že si je tam skřípnou mezi dřevy v podlaze.

ad9 - 320x100_1
(Radka M.) – Hrad Kokořín
(Radka M.) – Hrad Okoř
(Radka M.) Zámek Červená Lhota
Prachovské skály

Do třetice – Prachovské skály, naprosto dokonalé místo na takový víkendový výlet s pejsky. Poplatek za psa je 10 Kč, což je snesitelné, pokud nemáte armádu čivav. Stezek je tam několik, takže se rozhodně na celý den zabavíte a pejsky unavíte. My tam bohužel neměli štěstí na úplně nejlepší počasí (ač to na fotkách není vidět). Chytla nás tam pěkná bouřka a Boris šel rovnou z výletu do sprchy. Někdy je docela výhoda, že se Popelka nosí v tom batohu.

Těšte se za týden na další díl tipů na výlety po ČR a sledujte nás na @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu