Facebook vypnul chatovací roboty po tom, co si vytvořili vlastní jazyk


(pixabay.com)

Facebook musel vypnout 2 své roboty po tom, co si vynalezli svůj vlastní podivný jazyk.

ad8

Badatelé pracující na výzkumu facebookové umělé inteligence vytvořili tento rok s pomocí počítačového programu roboty, kteří měli napodobit lidskou komunikaci. Měli mezi sebou vyjednávat o obchodu. Když ale sociální síť spárovala tyto 2 programy, aby mezi sebou obchodovaly, naučily se používat svojí vlastní zvláštní formu komunikace.

Roboti se měli naučit vyměňovat míčky, klobouky a knihy, připsat jim určitou hodnotu a poté s nimi obchodovat. Protože team facebooku ale nepřidělil robotům za vedení obchodu v angličtině žádnou odměnu, vytvořili si rychle svůj vlastní způsob komunikace pro jednání. Přestali používat srozumitelný jazyk a vynalezli si své vlastní komunikační kódy.

ad9 - 320x100_1

Po přerušení této nesrozumitelné konverzace mezi programy facebook prohlásil, že tento projekt přinesl důležitý posun v oblasti vytváření chatovacích programů, které mohou přemýšlet, konverzovat a vyjednávat, což jsou klíčové kroky pro vybudování osobního digitálního asistenta.

Facebook také uvedl, že když roboti konverzovali s lidmi, většina z nich si ani neuvědomovala, že mluví s umělou inteligencí.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu