Zatímco dříve byla u pokrmů nejdůležitějším aspektem chuť, dnes se hledí primárně na to, jak je daná věc instafriendly. Této skutečnosti jsou si vědomi i v jedné šanghajské kavárně. Tam místo cukru servírují zákazníkům kávu s „dešťovou“ cukrovou vatou.
Jednorožčí frappuccino už je zjevně pasé. Vystřídal ho nový trend v oblasti kavárenství , a tím je mráček z cukrové vaty. Majitelé kavárny Mellower Coffee v Šanghaji přišli s dosud nevídaným nápadem. Rozhodli se klasický cukr v cukřence vyměnit za vizuálně působivější cukrovou vatu, připomínající dešťový mráček, ze kterého padají kapky cukru přímo do hrnku. Kávu nazvali „Sweet Little Rain“, v překladu Sladký malý deštík. Nápoj, který stojí v přepočtu přibližně 207 Kč, nicméně nesklízí tak nadšené reakce, jak by majitelé očekávali. Nejen, že cukrová vata neosladí kávu jako klasický cukr, ale udělá navíc takový nepořádek, že hostům po odchodu z kavárny lepí nejen ruce.