10 superpotravin, které byste měli jíst v létě


Nejen dodržování dostatečného pitného režimu je důležitou součástí léta. Pro zdravé tělo a spokojenou mysl vyzkoušejte těchto 10 nejlepších letních superpotravin, které vám v horkých dnech zaručí dostatečnou hydrataci a potřebné živiny a vitamíny.

ad8
1) Avokádo jako vydatný zdroj zdraví prospěšných tuků

Tuky, které se nacházejí v avokádu, mají nejen pozitivní efekt pro redukci kardiovaskulárních onemocnění, ale pomáhají také snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu a naopak zvyšovat hladinu zdravého HDL cholesterolu. Dokonalý důvod, proč jíst guacamole celé dlouhé léto.

(Pixabay.com)
2) Letní plody pro zdravé srdce

Plody jako jsou jahody, maliny či borůvky by neměly chybět v žádném vašem letním ovocném salátu. Jsou bohaté na antioxidanty a jejich konzumace je spojována s prevencí diabetu a srdečních onemocnění

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)
3) Třešně pomáhají léčit záněty

Nic nekřičí létem tolik jako plná mísa čerstvých voňavých třešní. Díky svému hojnému množství antioxidantů se doporučují pro léčbu zánětů

(Pixabay.com)
4) Kukuřice je bohatá na draslík

Kukuřice by neměla chybět na žádné grilovačce a to z jednoduchého důvodu – je nabitá antioxidanty a draslíkem. A nebojte, to, že se v kukuřici skrývá vysoký obsah cukru, je pouhý mýtus. Obsahuje dokonce méně cukru než například jablka.

(Pixabay.com)
5) Tmavá listová zelenina pro zdravé oči

Tmavá listová zelenina by měla být důležitou součástí každého jídelníčku, protože je neuvěřitelně bohatá na živiny, vitamíny a minerály. Léto je tak ideální příležitostí pro její konzumaci ve formě nejrůznějších salátů. Navíc je velmi prospěšná pro zdraví našich očí.

(Pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu