10 superpotravin, které byste měli jíst v létě


6) Grilovaný losos je plný omega-3 mastných kyselin

Pokud hledáte zdravější alternativu grilovaného masa, právě losos může být perfektním zdrojem bílkovin. Nejenže obsahuje zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají v prevenci srdečních onemocnění, ale má také velmi málo kalorií, takže je skvělou volbou pro ty, kteří si hlídají váhu.

ad8
(Pixabay.com)
7) Goji jako důležitý zdroj vitamínu A

Goji jsou populárními plody používanými v čínské medicíně. Jsou bohaté na antioxidanty, pomáhají zmírňovat deprese a díky svému obsahu betakarotenu jsou také důležitým zdrojem vitaminu A. V létě mohou být ideální přísadou do smoothie nebo salátů.

(Instagram.com)
8) Ananas může pomoct v boji proti rakovině

Jestli hledáte výmluvu pro popíjení piña colady celé léto, najdete ji v jedné z hlavních přísad – v ananasu. Nejenže obsahuje 87% vody, takže je ideální potravinou pro hydrataci, ale díky svému enzymu bromelainu je také spojován s prevencí tvorby rakovinových buněk.

ad9 - 320x100_1
(oodiesfeed.com)
9) Ředkvičky pro hydrataci těla

Ředkvičky bývají velmi přehlíženou superpotravinou léta. Přitom obsahují kolem 95% vody, takže mají schopnost udržet naše tělo hydratované a zdravé, a neměly by proto chybět v žádném letním zeleninovém salátu.

(Pixabay.com)
10) Vodní meloun je plný vitaminu A, B a C

I když si většina lidí možná myslí, že vodní meloun je tvořen pouze vodou, není to tak úplně správně. Tato letní pochoutka je totiž také bohatá na antioxidanty, vitaminy A, B a C  a na aminokyseliny. Hodí se nejen do salátů, ale i do letních smoothie či limonád.

(Pixabay.com)

 

 

 

 

 

 

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu