Víme, kdo nás pojede reprezentovat na Eurovizi 2019. Kazma v převleku sushi to nakonec nebude


(Eurocontest.cz)

Česká televize zveřejnila informaci, kdo se v letošním ročníku mezinárodní pěvecké soutěže Eurovize pokusí zabojovat za Českou republiku. Národní kolo zvítězila kapela Lake Malawi s frontmanem Albertem Černým a písní Friend of a Friend. Horkému favoritovi Jakubu Ondrovi nakonec nepomohl ani odvážný slib baviče Kazmy a skončil až druhý v pořadí.

ad8

O vítězi národního kola rozhodovali letos samotní fanoušci a mezinárodní porota. Indie-popová skupina Lake Malawi získala v součtu 22 bodů, přičemž o druhé místo s těsnými 18 body bojovali další tři kandidáti – Barbora Mochowa, Pam Rabbit a Jakub Ondra. Ten se dostal do povědomí veřejnosti především díky Kazmovi, který na svém Facebooku zveřejnil status, v němž slibuje, že v případě vítězství svého kamaráda Ondry pojede s ním a bude jej doprovázet na kytaru. Ale ne ledajak. Bude mít po celou dobu koncertu na sobě oblek sushi. „Dneska do půlnoci je poslední možnost hlasovat do EUROVIZE. Pokud postoupí Jakub Ondra, poletím s ním do Tel Avivu a budu ho na pódiu, které bude sledovat celý svět doprovázet na kytaru – oblečenej v rolce sushi,“ napsal 21. ledna na svém profilu.

Jakubu Ondrovi s písní Space Sushi ovšem ani taková reklama a rekordní množství hlasujících nepomohly. Do Tel Avivu se tak nakonec podívají jen členové Lake Malawi, jejichž vítězný song si můžete poslechnout na konci článku. Velké finále soutěže se bude konat 18. května a o postup do něj zabojují zpěváci 14. a 16. května. Už nyní se těšíme, zda skupina dokáže překonat dosud největší úspěch české reprezentace, a to šesté umístění Mikolase Josefa z loňského roku.

ad9 - 320x100_1
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
15 shares

adform


Zavřít reklamu