Český seriál Most! se stává diváckou senzací. Sledovanost trhá rekordy


(Česká televize)

Kontroverzní, vulgární seriál „čtvrté cenové“, vysílaný Českou televizí, rozpoutává v posledních týdnech divoké diskuze a trhá divácké rekordy. Na pondělní čtvrtý díl se v televizi dívalo téměř 1,5 milionu diváků, což je doposud největší sledovanost. 

ad8

Osmidílný komediální seriál z drsného prostředí severočeského města Most baví své diváky především díky humoru, založeném z velké části na xenofobních a rasistických postojích místních obyvatel. Příběh se točí kolem Luďka (Martin Hofmann), lehce omezeného zoufalce, kterého vyhodili z práce, manželka ho opustila a dluží, kam se podívá. A aby toho nebylo málo, zapojují se do jeho životních patálií i další bizarní obyvatelé města, například diváky oblíbený romský popelář Franta či transsexuální bratr Pavel neboli sestra Dáša. O kontroverzní scény tak není nouze.

(Česká televize)

Seriál zatím vyvolává v divácích rozporuplné reakce. Jedni jej považují za jeden z nejzábavnějších počinů na české televizní scéně, druzí jej kritizují kvůli přílišnému vulgarismu, laciným vtípkům a zesměšňování města Most.  Sám starosta města však tvrdí, že je třeba brát seriál s nadhledem. Most se sice doopravdy potýká s problémy, které seriál zábavnou formou prezentuje, ale situace prý není natolik drastická, jak by se mohlo zdát. Popularita seriálu navíc dělá městu dobrou reklamu – například restaurace Severka, kde se natáčela část scén, se stává téměř kultovní. Stejně jako hláška „Dycky Most!“ nebo „Franto, úhel!“. V blízkém budoucnu by se tak město mohlo stát novým cílem českých turistů.

ad9 - 320x100_1
(ČSFD)

O oblíbenosti svědčí i fakt, že seriál je zatím v půlce a už nyní fanoušci naléhají, aby režisér Jan Prušinovský se scenáristou Petrem Kolečkem (tvůrci seriálů Okresní přebor, Lajna, Trpaslík) natočili dílů více. Pokračování by se nebránili ani herci Martin Hofmann a Erika Stárková, nicméně tvůrci chtějí prozatím zůstat u původního čísla osm. Už tak je ale jisté, že se bude jednat s největší pravděpodobností o jeden z nejúspěšnějších českých seriálů roku.

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2104 shares

adform


Zavřít reklamu