Eurovizi vyhrál zpěvák z Nizozemska. Česká skupina Lake Malawi skončila na jedenáctém místě


(Eurovision.tv)

Letošní ročník mezinárodní pěvecké soutěže potěšil fanoušky z Nizozemska. Výhra poputovala favorizovanému Duncanu Laurencovi, který diváky ohromil svou klavírní baladou. Čeští zástupci Lake Malawi skončili na jedenáctém místě z 26 zemí.

ad8

Skupina Lake Malawi, jež vystoupila třetí v pořadí s písní Friend Of a Friend, zaujala porotu, od které získala nadějných 150 bodů. Plný počet jim udělilo Norsko, Maďarsko, Gruzie a Slovensko. Přesto to ale na lepší umístění nestačilo. Skupina se příliš nezalíbila divákům, od které ve výsledku získala pouhých 7 bodů, což bylo třetí nejhorší hodnocení. Frontman kapely Albert Černý si ale z výsledku těžkou hlavu nedělal, protože cíl – postoupit do finále – se jim splnil. Nejlepší výsledek v historii českých účastníků tak nadále patří Mikolasi Josefovi, který se loni umístil šestý.

 

Eurovizi nakonec vyhrál nizozemský zpěvák s baladou Arcade, který byl favoritem bookmakerů od samého začátku. Jeho jediným soupeřem byl Švéd John Ludwig, který ale po hlasování diváků obsadil až šesté místo. Příští ročník soutěže se tedy dle pravidel uskuteční v Nizozemsku.

ad9 - 320x100_1

 

Letošní ročník v Tel Avivu obohatila i vystoupení slavných umělců. V závěru večera vystoupila zpěvačka Madonna se svou ikonickou písní Like a Prayer, kterou následoval nový singl Future z připravované desky. Kromě ní potěšili diváky i vítězové z předešlých ročníků, například Conchita Wurst, Netta nebo Verka Serduchka.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu