Fantastický týden pro české sportovní fanoušky. Jakých úspěchů se podařilo dosáhnout?


(Facebook.com)

Čeští sportovní fanoušci v uplynulém týdnu zažívali doslova žně. Dařilo se jak na tenisovém Australian Open, tak v biatlonovém Světovém poháru.

ad8

Tenis

(Facebook.com)

Tenisové Australian Open, očekávaný první grandslam sezóny, vypuknul již v pondělí 14. ledna. Češi vyslali do boje hned několik favoritů na slušné výsledky, nejvíce se mluvilo o ženské dvouhře, konkrétně pak o Karolíně Plíškové a Petře Kvitové. A bylo to právem.

ad9 - 320x100_1
(Facebook.com)

Karolína Plíšková vešla do sportovních dějin díky svému duelu se Serenou Williamsovou, přes kterou přešla do semifinále. Obrat, který Karolína nastartovala ve třetím setu utkání, se totiž v tenisovém světě jen tak nevidí. Prohrávala už 1:5 a čelila čtyřem mečbolům. Už se viděla v šatně, přesto nakonec duel s tenisovou legendou vyhrála a oplatila tak Williamsové porážku z loňského US Open.

 

Petra Kvitová se bez ztráty setu dostala až do finále, kde čelila Japonce Naomi Ósakaové. Byla to velká bitva. Petra ztratila velmi těsně první set a i ten druhý už vypadal špatně. Ale znova se konal velký český obrat a diváci se mohli pokochat skvělým tenisem ještě ve třetím setu. Češka nakonec boj o další grandslam a zároveň post světové jedničky nevyhrála, přesto sklidila velký aplaus od diváků a chválu od největších tenisových legend. Emoce budí zejména díky návratu na absolutní tenisovou špičku po zranění levé ruky, ve které drží raketu.

 

Zdálo by se, že tím souhrn končí, ale není tomu tak. Smíšenou čtyřhru totiž na turnaji ovládli Barbora Krejčíková a Rajeev Ram, v juniorské čtyřhře zase dominovali Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina.

Biatlon

(Biatlon.cz)

V biatlonu se pro české fanoušky tento týden vše točilo kolem jedné jediné osoby – Markéty Davidové. Teprve dvaadvacetiletá česká reprezentantka, která zkraje sezóny překvapila třetím místem ve vytrvalostním závodu v Pokljuce, tento týden přidala ve Světovém poháru hned dva brilantní výsledky. V italské Anterselvě získala 1. místo ve sprintu a 2. místo v závodu s hromadným startem.

(Biatlon.cz)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
7 shares

adform


Zavřít reklamu