6 nejkrásnějších evropských malých měst


Garmisch-Partenkirchen, Bavorsko, Německo

ad8
(Pixabay.com)

Garmisch-Partenkirchen je okouzlující bavorské horské město, které se nachází asi 80 minut vlakem od Mnichova. Původně se jednalo o dvě oddělená města, římské a germánské, která se ale v roce 1936 musela kvůli konání zimních olympijských her spojit. Dvě odlišné tváře mu ale zůstaly dodnes. Město, jehož původ se datuje do roku 15 n.l., je plné úzkých kamenných uliček obklopených historickými budovami v bavorském stylu. Ten se vyznačuje trojpodlažními budovami s malovanými barevnými fasádami s regionálními motivy.

Portree, Skotsko

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)

Portree je největším městem skotského ostrova Skye, jehož populace činí méně než 2500 obyvatel. Nachází se zde malý přístav, který je zároveň rušným kulturním centrem, kde najdete celou řadu hospůdek s nádherným výhledem na záliv. Díky blízkosti největších turistických lákadel, jako jsou skalní útvary Old Man of Storr či Kilt Roc, je Portree ideálním místem pro zkoumání divoké skotské přírody.

Reine, Norsko

(Pixabay.com)

Reine je malebná rybářská vesnice na ostrově Moskenesøy, který se nachází na souostroví Lofoty v Norsku. Čítá pouhých 300 obyvatel a byla oprávněně zvolena nejkrásnější vesnicí Norska. Tento odlehlý region se vyznačuje nádhernými safírovými zátokami obklopenými místními horami a fjordy. Mnoho místních dřevěných domků a rybařských chat zde bylo přeměněno na pohodlná turistická obydlí s přímým přístupem k Norskému moři a výhledem na úžasnou severskou noční oblohu.

Colmar, France

(Pixabay.com)

Francouzská vesnice Colmar vznikla v 9. století. Díky místním vodním kanálům, které se rozprostírají středověkými uličkami, se o něm mluví jako o „malém Venice“. Tato chráněná vesnička je také považována za hlavní město vína, které je proslulé svým vytříbeným aromatem a chutí. Ve městě jsou znát německé i francouzské vlivy, takže tu v pekárnách koupíte jak bábovky, tak croissanty a v obchodech jak kysané zelí, tak foie gras.

Bled, Slovinsko

(Pixabay.com)

Horami chráněné město Bled, jehož původ je datován do roku 1004, považovala Svatá říše římská za tak krásné, že ho darovala Biskupskému knížectví Brixen, samostatnému státu, který v rámci ní existoval. Nejznámějším místem je zde Bledský hrad, který se tyčí nad hladinou Bledského jezera, ale lákadlem jsou také místní léčebné lázně. Pokud milujete pěší turistiku, vydejte se na vrcholky okolních kopců a užijte si ohromující výhledy do bledského okolí.

Marsaxlokk, Malta

(Pixabay.com)

Zářivý obchodní přístav Marsaxlokk vznikl roku 900 př. n. l., když Féničané poprvé osídlili Maltu. Dnes je toto malebné město hlavním dodavatelem ryb do ostrovních národů sídlících u Středozemního moře. Je proslulé svými obrovskými trhy nabízejícími širokou škálu ryb včetně tradičního maltského druhu Lampuki. Vzácné je na této přímořské oblasti to, že se v ní nenachází žádné moderní budovy, které by kazily její dojem. Proto je jedním z nejkouzelnějších malých míst, které je možné v Evropě navštívit.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu