Nejstrašidelnější místa světa. Jedno najdete i v Čechách


Pokud cestujeme, často se chceme cítit v bezpečí. Vybíráme spolehlivé letecké společnosti, zamykáme se v hotelu. Někteří turisté se ale rádi bojí a na světě pro ně podle serveru usnews.com najdete mnoho doslova strašidelných míst. Jaký cíl by pro vás byl už za hranicí?

ad8

Aokigahara, Japonsko

(Usnews.com)

Aokigahara je známá také jako „sebevražedný les“. Najdete ji v blízkosti japonské hory Fuji v národním parku Fuji-Hakone-Izu a je proslulá hustým lesem, který je oblíbeným cílem sebevrahů. Prý zde zemře až 50 – 100 osob ročně.

ad9 - 320x100_1

Sedlecká kostnice, Česká republika

(Usnews.com)

V podzemní části Kostela Všech svatých v Sedlci u Kutné Hory se nachází kostnice, která ukrývá kostry nejméně 40 000 lidí. Kosti jsou uspořádány do ozdobných dekorací a tvaru nábytku uvnitř kaple. Poněkud netradiční oblíbené turistické místo.

Ostrov panenek, Mexiko

(Usnews.com)

Malý ostrov, který se ukrývá v oblasti Xochimilco, vás vyděsí stovkami panenek visících na stromech. Ty podle legendy umístil jediný obyvatel ostrova, který jednoho dne nalezl v kanálu utopenou dívku, poblíž jejíhož těla byla právě panenka. Není jasné, jestli tak činí, aby uctil mrtvou dívku nebo vyhnal zlého ducha. Místo se stalo cílem stovky turistů.

Hrad Bran, Rumunsko

(Usnews.com)

Mnohdy nazývaný také jako „Drákulův hrad“. Je dominantou a národní památkou Rumunska.

Brána do pekla, Turkmenistán

(Usnews.com)

Takzvaná “brána do pekla” je kráter v Derweze v Turkmenistánu, ve kterém od roku 1971 hoří unikající zemní plyn. Geologové ho údajně zapálili, aby omezili šíření metanového plynu.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
5 shares

adform


Zavřít reklamu