Mladí a bohatí. Podívejte se na 5 nejmladších miliardářů na světě.


Magazín Forbes představil seznam nejmladších miliardářů na světě. Tři z nich pochází z Norska a nejmladší miliardářce na světě je pouhých 21 let. Jedná se o Alexandru Andresen, která se svou dvaadvacetiletou sestrou Katharinou tento žebříček miliardářů sestavených podle věku vede. Jejich odhadovaný majetek činí 1,4 miliard dolarů.

ad8

John Collison (27 let, 1 miliarda dolarů)

ad9 - 320x100_1

Nedokončil Harvard, a přesto je jedním z nejbohatších mladíků na světě. V roce 2011 se svým bratrem Patrickem založil technologickou společnost Stripe, která se zaměřuje na platby přes internet. Bratři původem z malé irské vesnice nyní žijí v San Franciscu.

Evan Spiegel (27 let, 4,1 miliardy dolarů)

Evan Spiegel je spoluzakladatelem populární aplikace Snapchat, kterou v roce 2011 založil se svým spolužákem ze Stanfordu Bobbym Murphym. Podle magazínu Forbes ji v současné době používá každý den 170 milion lidí.

3. Gustav Magnar Witzøe (24 let, 1,9 miliard dolarů)

(Instagram.com)

Tento čtyřiadvacetiletý mladík vlastní skoro polovinu norské rybářské společnosti Salmar, která je jedním z největších světových producentů lososů. Na rozdíl od svého otce, který mu tento podíl věnoval, se Witzøe nezaměřuje na rybářský průmysl, ale na investuje do nemovitostí a technologií.

2. Katharina Andresen (22 let, 1,4 miliardy dolarů)

(Instagram.com)

Norka Katharina Andresen se loni dostala na titulní stránky novin po tom, co jí byla udělena pokuta v přepočtu 660 000 korun za řízení pod vlivem alkoholu. Pokuty se totiž v Norsku vypočítávají na základě příjmů. Její vysoký majetek pochází z investiční společnosti Ferd, ve které vlastní 42 % a kterou řídí její otec Johan Andresen.

1. Alexandra Andresen (21 let, 1,4 miliardy dolarů)

(Instagram.com)

Alexandra Andresen je ve svých jednadvaceti letech světově nejmladší miliardářkou. Společně se svou sestrou Katharinou má v investiční společnosti Ferd podíl 42 %, nicméně 70 % rozhodovacích hlasů má ve společnosti stále jejich otec.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu