8 Nejpodivnějších restaurací světa


Trend tématických podniků po celém světě stále více roste, protože návštěva restaurace už dávno není jen o dobrém jídle. Lidé chtějí zážitky. V Taiwanu si tak můžete u jídla posedět třeba na záchodové míse a z ní ho také jíst. Zdá se vám to nechutné? Naopak, restaurace se stala fenoménem a podobného konceptu se chytili také v Hong Kongu nebo Kalifornii.

ad8

Nemůžeme sice zaručit, že jídlo v těchto restauracích bude na jedničku, ale rozhodně si z nich odnesete nezapomenutelný zážitek.

Alcatraz ER (Tokio, Japonsko)

ad9 - 320x100_1
(Instagram.com)

Tématem této restaurace je vězeňská nemocnice, což samo o sobě zní trochu děsivě, ale ne tolik jako když se podíváte do menu. Jednou z jeho položek jsou například „lidská střeva“ neboli dlouhé klobásy servírované v nemocniční míse na zvracení. Pro přivolání číšníka tu musíte zabušit na mříže vězeňské cely.

Dinner in the Sky – Večeře v oblacích (Nejrůznější místa světa)

(Instagram.com)

Pokud se nebojíte výšek a hledáte jedinečný zážitek, toto je přesně pro vás. Poté co vás připoutají k sedačce u stolu, vyzvedne vás jeřáb do vzduchu a vy si můžete vychutnávat jídlo nad panoramatem města. Koncept večeře v oblacích je nabízen na nejrůznějších místech světa a v září 2018 si tento unikátní zážitek budete moci vyzkoušet i v Praze.

H.R. Giger Bar (Gruyéres, Švýcarsko)

(Instagram.com)

Tento populární podnik je připojený k muzeu věnovanému švýcarskému surrealistickému umělci H.R. Gigerovi, kterého světově proslavila hlavně vizuální tvorba pro ikonický film Vetřelec. Ačkoliv se jedná spíše o bar než restauraci, H.R. Giger Bar bude rozhodně potravou pro vaše oči.

Harvey Washbangers (College Station, Texas)

(Instagram.com)

Tato netradiční restaurace se nese ve stylu prádelny a je originální v tom, že nabízí skutečné prádelní služby a naleznete tu 80 vysoce výkonných praček a sušiček na prádlo. Čekání na prádlo si tak můžete zpříjemnit pivem nebo třeba burgerem z pravého hovězího masa plemene Angus. Vybrat si můžete také z množství hot dogů, sendvičů, polévek nebo salátů.

Hospitalis (Riga, Lotyšsko)

(Instagram.com)

Pokud vás neděsí prostředí nemocnic a zvládnete odhodit předsudky vůči nemocniční stravě, tato restaurace je přesně pro vás. Zdravotní sestra (chcete-li servírka) vás tu položí na lůžko a bude vás krmit tradičním lotyšským jídlem servírovaném na nemocničním podnose. Navzdory zajímavému konceptu si restaurace díky klesajícímu i rostoucímu zájmu veřejnosti prošla fázemi zavírání a otevírání.

Ithaa (Alif Dhaal, Maledivy)

(Instagram.com)

Koncept podvodních restaurací se začíná objevovat na celém světě a Ithaa byla první na světě v tomto stylu. Díky jedinečné atmosféře můžete být během večeře obklopeni volně žijícími druhy zvířat podvodního světa po boku s krásnými korálovými útesy.

Redwoods Treehouse (Auckland, Nový Zéland)

(Instagram.com)

Tato restaurace vznikla jako projekt architektů společnosti Pacific Environmnets Architects, kteří ji vybudovali v korunách strojů sekvojí. Bohužel ji nelze jen tak náhodně navštívit na rychlou večeři nebo rande ve dvou, protože je k dispozici pouze ve formě pronajmutí celého prostoru. Pro originální soukromý večírek je ale ideální.

Modern Toilet (Tchaj-pej, Taiwan)

(Instagram.com)

Nepochybně jedna z nejbizarnějších restaurací na světě. Jak již název naznačuje, tématem tohoto podniku jsou záchody. Nejenže na nich během jídla sedíte, ale v záchodových mísách jsou vám servírovány i vaše pokrmy (dezert si tu vychutnáte z bidetu a nápoje z pisoáru). Jak vypadá místní točená zmrzlina asi nemusíme naznačovat.

(Instagram.com)

 

 

 

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu