Romantický úkryt, kde Meghan propadla Harrymu, a dalších 10 důvodů, proč navštívit Botswanu


Nedávné oznámení o zasnoubení prince Harryho s herečkou Meghan Markle bylo vyústěním jejich 16 měsíčního vztahu. A kde že se tento romantický vztah a velká láska mezi párem rozvinula? V Botswaně.

ad8

Jen pár týdnů po jejich první schůzce pozval Harry Meghan, aby se k němu připojila na cestu do Botswany, která je dle jeho slov „absolutně fantastická“. Toto místo prince uchvátilo natolik, že i diamantový zásnubní prsten, který později Meghan navlékl, zdobí kromě jiného i kámen z této africké země.

Jedním z míst, kde zamilovaný pár trávil své romantické chvilky je safari kemp Meno A Kwena nacházející se v Národním parku Makgadikgadi, kam vzal Harry Meghan mimo jiné oslavit také její 36. narozeniny. Cena pokoje pro pár se v tomto luxusním středisku pohybuje kolem 25 tisíc korun za noc.

ad9 - 320x100_1

Existuje ale i mnoho jiných důvodů, proč jít ve šlépějích Harryho a Meghan a proč Botswanu navštívit.

1. Objevuje se zde nejvíce slonů

(Pixabay.com)

Botswana je místem, kde nachází většina afrických slonů své útočiště a je jich tu tedy mnohem více než kdekoli jinde na planetě. To, co zahnalo tyto nádherné obry na okraj kontinentu, je pytlačení. V Botswaně se ale snaží slony ochránit a udržet jejich populaci stabilní, a proto má nejvíce afrických slonů domov právě zde.

2. Daří se zde metalu

Ne, nelžeme. V Botswaně undergroundová hudební scéna přímo vzkvétá a v poslední době se dostala do mainstreamu zejména díky oblíbené kapele Overthtust, která se začíná těšit přízni i na evropských hudebních festivalech.

3. Je zde nejzdravější populace velkých kočičích šelem v Africe

(Pixabay.com)

Pokud chcete vidět velké kočičí šelmy, Botswana je pro to ideálním místem. Jedním z nejlepších míst, kde obdivovat leopardy, gepardy a lvy je potom Národní park Chobe. Hojný počet těchto šelem v Botswaně je opět zásluha politiky ochrany přírody, stejně jako u slonů.

4. Téměř polovina země je chráněna

V Botswaně je vytyčena ochrana až 45 % země, a právě proto se pyšní takovou hojností divoké přírody.

5. Je zde spousta místa

(Pixabay.com)

Hustota zalidnění je v Botswaně jen 3,5 obyvatel/km2, což z ní činí jednu z nejméně přeplněných zemí světa. (Velká Británie má pro srovnání hustotu zalidnění 262 obyvatel/km2).

6. Naleznete zde „Louvre“ v poušti

Na seznam světového dědictví se právem dostalo také pohoří Tsodilo, které UNESCO pojmenovalo „Louvre pouště“. V této části pouště Kalahari se totiž zachovalo více než 4 500 skalních kreseb, přičemž některé z nich jsou staré až 100 000 let.

7. Je místem delty řeky Okavango

(Pixabay.com)

Delta Okavanga je jedním ze sedmi přírodních divů Afriky a kromě toho patří také do seznamu světového dědictví. Tato bezodtoká oblast se rozprostírá napříč 15 000 km2 a je domovem nádherné botswanské divoké zvěře. Žijí zde například slon africký, krokodýl nilský, hyena skvrnitá nebo nosorožec dvourohý.

8. Pyšní se největší solnou plání na světě

Pánev Makgadikgadi je pozůstatkem velkého jezera zhruba o rozloze Švýcarska, které dříve tento prostor obklopovalo. Přes den se mohou turisté přes solnou pláň projet na čtyřkolkách a v noci obdivovat stáda migrujících pakoňů a zeber.

9. Je zde možnost výletní plavby

(Pixabay.com)

A ne jen tak ledajaké plavby. Jednou z nejnádhernějších vodních cest Afriky je putování po řece Chobe, během kterého můžete obdivovat kouzla divoké přírody – od dychtivých hrochů až po nespoutané buvoly. Pokud chcete všechny tyto krásy zažít, vyzkoušejte plavbu lodí Zambezi Queen.

10. Nepotřebujete vízum

Ke vstupu a pobytu na botswanské území nepotřebujete vízům. Pokud délka vašeho pobytu během jednoho roku nepřesáhne 90 dní, bude vám pro návštěvu tohoto uhrančivého místa stačit pouze platný cestovní doklad.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu