Nejúžasnější fotografie ze soutěže Nature Photographer of the Year


Soutěž Nature Photographer of the Year neboli Nejlepší fotograf přírody pořádá populární magazín National Geographic. Vítěz obdrží 10 000 dolarů a jeho dílo bude publikováno v National Geographic.

ad8

Soutěží se ve 4 kategoriích: Wildlife (divoká příroda), Landscapes (krajina), Underwater (podvodní svět) a Aerials (nebe a vzduch) a všechny tyto kategorie v sobě obsahují neuvěřitelné foto záběry nádherné přírody. Podívejte se na některé z nich:

Odvaha

ad9 - 320x100_1
Adam Zaff

Tato fotka byla pořízena v Národním parku Amboseli v Keni. Zobrazuje skupinu hyen, které se snaží zaútočit na lvici, u které vyctítily, že je stará nebo raněná. Lvice nakonc zvládla uniknout bez zranění.

Bouře v prérii

Derek Burdeny

Obrázek zachycuje rotující supercelu v bouři nad kansasským polem.

Skalní bazén

Todd Kennedy

Fotografie skalního bazénu v australském Sydney při přílivu zachycuje, jak se vlny rozbíjejí o jeho okraje. Všimněte si nebojácného plavce uprostřed.

Nepřibližujte se

Marc Horning

Oranžový klaun (Amphiprion Sandaracinos) známý jako „Nemo“ mezi chvějícími se měňavými a vysoce jedovatými sasankami. Fotografie byla pořízena v nedotčených vodách Malajsie.

Úžasná sova šedá

Harry Collins

Velká sova šedá při lovu hlodavců na poli v New Hampshire, kde se vyskytuje jen velmi vzácně. Sova při focení nebyla lákána na návnadu – fotografie byla pořízena během jejího přirozeného chování.

Přes jezero

Philip Chang

Tato fotografie byla pořízena z helikoptéry nad Natronovým jezerem a zachycuje přeletající hejno plameňáků.

Vstup do oceánu Kamokuna, listopad 2016

Grant Kaye

Láva tekoucí do oceánu za západu slunce, Kamokuna, Kalapana, Havaj.

Dopravní špička

Wai Hoe Mok

Fotografie byla pořízena v Národním parku Kokosový ostrov na břehu Kostariky a je na něm vyobrazeno obrovské hejno kranasů.

Papuchalk severní

Harry Collins

Papuchalk severní na odlehlém ostrově Michias Seal nedaleko amerického státu Maine.

Potápěč mezi spáči

Franco Banfi

Potápěč mezi vorvaněmi obrovskými (Physeter macrocephalus ). Vorvaň obrovská je nejvtším druhem ozubených velryb a při hledání potravy se dovede potápět až 1000 metrů hluboko. Fotografie byla pořízena u ostrovního státu Dominika v Karibiku.

Meč

Kolibřík mečozobec je jediným druhem ptáků, jehož zobák je delší než jeho tělo. Takto uzpůsobený zobák umožňuje kolibříkovi získávat nektar z květů s dlouhou trubkou (například Passiflora mixta). Kolibřík byl vyfocen v Ekvádoru.

Arktické zrcadlo

Andro Loria

V dnešním moderním hektickém světě je poměrně obtížné získat pocit neposkvrněnosti a klidu, pokud ovšem nejste na Arktidě a nenaskytuje se vám podobný obraz jako vidíte na fotografii.

Nesmělá malá kauri

Kenny Lee

Calpurnus verrucosus mezi malými korály v Indonésii

Zářící most

Alex Darden

Velkolepý pohled na Golden Gate Bridge v zápavě blesků během bouřky.

Východ slunce v Maasai Mara

Jay Ruan

Během měsíce srpna a září se v Maasia Mara objevují miliony divokých šelem, zeber a dalších krásnýh zvířat. Fotografie zachycuje dvě z nich během svítání.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
261 shares

adform


Zavřít reklamu