S pejskama na cestách (9)


9. Díl: Chorvatské dobrodružství – část II.

Minulý článek byl o tom, jak jsme zvládli výšlap na nejvyšší horu Chorvatska (můžete si ho přečíst zde). Druhou část výletu jsme věnovali návštěvě města Rijeka a na oběd jsme se zastavili v Šibeniku. Šibenik je opravdu hezké historické město, mrzí mě, že jsme neměli tolik času si ho projít. Byli jsme na obědě v jedné z restaurací na promenádě. Boris i Popelka jsou vychovaní, v restauraci nežebrají o jídlo a většinou spinkají. Boris se ale naučil (díky Michale!) sedět na vlastní židli, odkud pozoruje všechno kolem, ale jinak je hodný. Když to nejde a židle k dispozici není, tak je samozřejmě hodný i pod stolem, ale víc preferuje být na klíně nebo své židli, kde má o všem přehled.

ad8

Po obědě jsme přejeli do Rijeky. Super na celém výletu bylo, že jsme ani v jednom ubytování neplatili za pejsky žádný poplatek a všude byli dog-friendly. V Rijece jsme bydleli kousíček od centra za úplně super cenu (to bylo hlavně kvůli tomu, že jsme tam byli po sezóně). Pejsci jsou na city turistiku zvyklí, akorát Boris byl ještě utahaný z předchozího výšlapu, takže jsme to nějak nehrotili. Byli jsme tam na den, večer jsme si prošli přístav a centrum, a to mě konkrétně moc neoslovilo. Pokud můžu doporučit, tak vyjeďte nahoru ke středověkému hradu Trsat, kde je krásný výhled. Hradby a okolí si s pejsky po sezóně můžete klidně projít zdarma.

ad9 - 320x100_1

Důvod, proč jsme Rijeku navštívili, byl ale jiný. Chtěli jsme, aby pejsci poprvé viděli moře. Popelce už je skoro 9 let, ale nikdy jsme ji k moři netahali, protože ona nemusí ani tu sladkou vodu, natož pak slanou. Navíc velká vedra na pláži – to podle mě není nic pro pejsky. Protože jsme tam ale byli na konci září a vedro už nebylo, našli jsme si malou opuštěnou oblázkovou pláž. Jak jsme očekávali, Boris byl nadšený a Popelka vystrašená. Boris se dokonce i trochu napil, jak se říká, že po tom pejsci zvrací, tak se tak naštěstí nestalo. Nekoupali jsme se, takže se nekoupal ani Boris (jen se tam cachtal u břehu), ale byli jsme rádi, že jsme viděli, že se mu moře líbí a příští rok třeba podnikneme nějakou další cestu, kde si moře užije. Ale samozřejmě, zas až v září, když už nebude takové vedro. Co vy, berete pejsky k moři? Napište nám své zkušenosti do komentářů a sledujte naše dobrodružství na @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu