10 nejlepších měst pro podzimní výlety


I když se léto pomalu blíží ke konci, nemusíme zoufat. I na podzim totiž můžeme využít mnoho možností pro cestování. Některá města jsou totiž nejkrásnější právě na podzim.

ad8
 1. Paříž

Paříž je klasickou destinací pro cestování na prodloužené víkendy a právě po horkém létě toto nádherné město znovu ožívá. Na podzim se můžete pobavit na pařížském Podzimním festivalu, v rámci kterého můžete navštívit celou škálu tanečních, hudebních, divadelních či filmových představení. V říjnu lze potom navštívit proslulé vinobraní na Montmartru, které potěší každého labužníka. Kromě toho nabízí Paříž i množství klasických památek, jako je Louvre či Eiffelova věž.

(Pixabay.com)
2. Montreal

Nejenže v období od září do října ceny hotelů v Montrealu klesají, ale město se zahaluje do nejkrásnějších podzimních barev. Ideálním typem na podzimní výlet je proto podzimní procházka kolem nádherné baziliky Notre-Dame, návštěva místní botanické zahrady nebo ochutnávání místních specialit v temperamentní latinské čtvrti.

ad9 - 320x100_1

(Pixabay.com)

3. Lublaň

Toto nádherné slovinské město se na podzim zabarvuje do krásné oranžové – barvy typické pro jejich víno. A právě milovníci vína v tomto období naleznou v Lublani mnohá vyžití. Konají se zde například svatomartinské oslavy vína či Slovinský festival kulinářství a vína. Až budete mít jídla a pití dost, můžete se vydat na Lublaňský hrad, který vám poskytne nádherný výhled do podzimní krajiny.

(Pixabay.com)
4. Vídeň

Vídeň je magickou destinací, hlavně když nastává sváteční období. V listopadu se otevírají vánoční trhy, na kterých můžete ochutnat pražené kaštany či tradiční punč. Město je navíc proslulé celou řadou nádherné architektury. Můžete zde obdivovat třeba palác Hofburg, Vídeňskou státní operu či Katedrálu svatého Štěpána.

(Pixabay.com)

5. New York

Město New York je jednou z nejvíce navštěvovaných destinací za účelem nakupování. Kdy jindy se sem tedy podívat než na podzim, kdy se obchody pomalu začínají připravovat na Vánoce? Zkusit můžete třeba jedno z největších obchodních center Macy´s. Pokud vás nakupování neláká, i tak má město New York na podzimních výletech co nabídnout. Nemůžete zde vynechat například návštěvu Central Parku či výlet na Staten Island za Sochou Svobody.

(Pixabay.com)
6. Dubrovník

V tomto chorvatském přístavním městě je na podzim výhodou, že i když už je po létě, teplé počasí zůstává, ale davy turistů mizí i spolu s vysokými cenami. Můžete se tak procházet mnohem prázdnějšími uličkami tohoto krásného města, jehož historické centrum je součástí seznamu světového dědictví UNESCO. Zároveň můžete vyjet lanovkou za hradby města a kochat se nádherným výhledem po okolí.

(Pixabay.com)
7. Budapešť

Další úžasnou podzimní turistickou destinací, která se těší oblibě hlavně v posledních letech, je hlavní město Maďarska. Jednou z možností, co se zde dá dělat, je projet se po řece Dunaji, která městem protéká a dělí ho na dvě části – část Buda a část Pešť. Nejkrásnější budovou je nepochybně budova Parlamentu a za návštěvu stojí také budova Státní opery. A až vás procházky po památkách unaví, můžete se jít uvolnit do vyhlášených lázní Gellert či Király

(Pixabay.com)
8. Reykjavik

Hlavní město Islandu vás okouzlí množstvím přírodních zázraků. Můžete obdivovat nádherné ledovce a vodopády a když budete mít štěstí, užijete si i nádhernou podívanou na polární záři. Sportovci mohou využít divoké krajiny pro své turistické výlety, rafting či horskou cyklistiku.

(Pixabay.com)
9. Kodaň

Podzimní atmosféra vytváří perfektní prostředí pro naplnění dánského konceptu „Hygge“, který znamená „vytvoření příjemné atmosféry a hodování s nejdůležitějšími lidmi v našem životě“. Užít si ho můžete v místních trendy barech či kuriózních kavárnách. Oblíbenou aktivitou jsou také procházky úžasným parkem Trivoli.

(Pixabay.com)
10. Krakov

Polské město Krakov toho hodně nabízí po celý rok, ale s příchodem podzimu je pohled na centrum města mnohem příjemnější. Můžete zde obdivovat Kostel Panny Marie, užívat si kouzlo historického Starého města, nebo si jednoduše vyrazit do místních hospůdek a barů, které se linou napříč celým městem. Krakov je také známý svou fantastickou hudební scénou. Na podzim se zde koná akce s názvem Krakovský jazzový podzim, kterou by žádný milovník jazzu rozhodně neměl vynechat.

(Pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu