S pejskama na cestách (5)


5. díl: Polsko

Polsko, ať si každý říká, co chce, je krásné a rozhodně stojí za návštěvu. My jsme tam s Popelkou a Borisem byli několikrát, a i přesto, že Poláci nejsou úplně dog-friendly, tak jsme si to tam užili. Navštívili jsme například Poznaň, Katowice a projeli jsme si Malopolské vojvodství. Příští rok bychom chtěli projet celé polské pobřeží, které nám bylo už mnohými doporučeno. Tady je pár tipů, čemu se vyvarovat a co naopak navštívit:

ad8
  1. Hledejte určitě pouze dog-friendly hotely, anebo vily, které jsou v Polsku celkem oblíbené a pejsci jim většinou nevadí. Pokud to nebude hotel, kde přímo nemají napsáno, že tam pejsci můžou, s největší pravděpodobností vás nepřivítají s otevřenou náručí.
  2. Nechoďte s nimi do nákupních center – pejsci tam většinou nesmí, ani když je nesete v ruce (nepochopili jsme proč, ale je to prostě tak)
  3. Restaurace jsou naopak v pohodě – nesetkali jsme se ani v těch lepších s tím, že by nás odmítli, takže tam jsme problém neměli. Přinesou i mističku s vodou na vyžádání a pejsky jsme mohli mít normálně na klíně a nemuseli být pod stolem
  4. Památky pouze zvenku – to snad ale platí v každé zemi
  5. Krásná příroda a udržované parky – zejména v Malopolském vojvodství jsme byli nadšeni z toho, jak upravené parky tam mají a pejsci tam klidně mohou pobíhat bez vodítka.

Pár fotek z našich polských cest také nesmí chybět. Napište nám klidně i nějaký ten dotaz a sledujte nás na @popelka_and_boris.

Poznaň

ad9 - 320x100_1
(Radka M.)

Poznaň

(Radka M.)

Poznaň – restaurace Room 55 na Starem Rynku (doporučujeme, výborně vaří)

(Radka M.)

Muszyna – Malopolské vojdvodství

(Radka M.)
320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu