Ocenění pro nejkrásnější pláž světa 2018 putuje do Řecka


Každý rok zveřejňuje cestovatelský server FlightNetwork výsledky ankety o nejhezčí pláže roku. Letos se vítězem stala ikonická řecká pláž Navagio.

ad8

Ankety se každoročně účastní přes 1200 novinářů, blogerů i cestovatelů, kteří mají za úkol sestavit žebříček padesáti nejkrásnějších pláží z celého světa. Výběr pláží zůstává již několik let stále stejný, mění se pouze pořadí výsledků. Aktuální umístění ovlivňuje nejčastěji turistická atraktivita, poptávka i názory běžných turistů na různých cestovatelských portálech.   

Letošní rok zaujala první místo slavná pláž Navagio na ostrově Zakynthos. Slavná proto, že se na ní nachází vrak ztroskotané lodi Panagiotis, což činí z pláže jedno z nejikoničtějších míst světa. A také nejnavštěvovanějších. Do zátoky se nedá dostat jinak než lodí, takže jich v návštěvní „špičce“ můžete vidět zakotvených podél pláže i více jak dvacet. Ale za zážitek v podobě koupání se v křišťálově čisté vodě to stojí.

ad9 - 320x100_1

Na dalších příčkách se již umisťovaly neevropské pláže, mezi nimiž figurovaly například nejfotogeničtější pláž na Seychelách Anse Source D’Argent, Maya Bay v Thajsku, která musela být kvůli návalům turistů pro letošek uzavřena, či oblíbená kubajská pláž Varadero.

1. Navagio, Řecko

(Pixabay.com)

2. Whiteheaven Beach, Austrálie

(Pixabay.com)

3. El Nido Beach, Filipíny

(Wikimedia.org/nennn)

4. Praia do Sancho, Brazílie

(Flickr.com/Roberto Faccenda)

5. Tulum Beach, Mexiko

(Pixabay.com)

6. Grace Bay, Turks and Caicos

(Flickr.com/John Voo)

7. Seven Mile Beach, Kajmanské ostrovy

(Pixabay.com)

8. Anse Source D‘Argent, Seychely

(Pixabay.com)

9. Maya Bay, Thajsko

(Pixabay.com)

10. Varadero Beach, Kuba

(Pixabay.com)

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
302 shares

adform


Zavřít reklamu