Slavné americké sladkosti, které musíte vyzkoušet


(Unsplash.com)

Američané jsou po celém světě známí jako národ sladkomilů. Cukr u nich najdete téměř v každém pokrmu, dokonce i v pečivu. Pokud byste někdy měli v plánu navštívit oddělení sladkostí v americkém obchoďáku, nabízíme vám výběr toho, na čem Američané ujíždějí nejvíc a co rozhodně stojí za vyzkoušení. Potěšující zprávou je, že většinu cukrovinek seženete už i v českých specializovaných obchodech.

ad8
Reese’s
(Pixabay.com)

Kdo nemiluje burákové máslo, není pravý Američan. Peanut butter je v Americe jednoznačně nejčastější příchuť všech sladkostí. Není proto divu, že tyto proslulé čokoládové košíčky naplněné jemně slaným arašídovým máslem patří mezi nejoblíbenější cukrovinky a seženete je i v tom nejzapadlejším krámku. Existují v různých velikostech a tvarech, ale čokoládovo-arašídový základ zůstává vždy stejný.

Twinkies
(Pixabay.com)

Všichni si jistě pamatují film Zombieland, ve kterém by postava Woodyho Harrelsona pro jedno balení Twinkies i vraždila. Jedná se o cukrovinku z měkkého pěnového těsta, naplněného smetanovým krémem. Obdobně jako Reese’s i Twinkies seženete u každé pokladny jako jednu z těch levnějších sladkostí. A nutno říci, že také z těch nejsladších…

ad9 - 320x100_1
Hershey’s
(Pixabay.com)

Stejně jako v našich končinách máme Orion čokoládu s desítkami příchutí, v Americe mají Hershey’s. A nejedná se pouze o tabulkovou čokoládu. Značka Hershey’s je specialista přes čokolády a vyrábí i čokoládové sirupy, sušenky v čokoládě a mnoho dalšího. Ačkoliv se jedná o klasickou čokoládu, která se chutí příliš neliší od čokolád z českých obchodů, i tak by ji měl vyzkoušet každý čoko-milovník.

Oreo sušenky
(Pixabay.com)

Trend Oreo sušenek dorazil před časem i do našich obchodů, ale co se týče množství příchutí, máme Ameriku v lecčem dohánět. Jen těžko najdete sušenky v tolika variantách, jako jsou právě americké Oreo. Burákové, mentolové, jahodový cheesecake, narozeninový dort,… Nikoho nepřekvapí, že na internetu kolují s těmito sušenkami nejrůznější challenge.

M&Ms
(Photo by theimpulsivebuy / CC BY-SA 2.0)

Známé čokoládové lentilky máme i u nás, nicméně ani zdaleka nedosahují takové slávy a oblíbenosti, jako je tomu u zaoceánských gurmánů. Pro ilustraci – na newyorském Times Square se nachází budova, která je celá věnovaná těmto bonbonům.  A jak už to u Američanů bývá, i v tomto případě se fantazii příchutí a náplní meze nekladou.

Wonka Rainbow Nerds
(Pixabay.com)

U bonbonů ještě zůstaneme. Kromě čokoládových M&Ms milují Američané i duhové Nerds z Wonkovy továrny. Krabička malých kyselých bonbonků obvykle obsahuje dvě různé ovocné příchutě odlišných barev. Oblíbené jsou například meloun-třešeň či tropické ovoce-malina.

Root Beer
(Photo by National Cancer Institute)

V Americe se samozřejmě velké oblibě těší i sladké nápoje. A že jsou opravdu sladké, o tom svědčí i klasická Cola-Cola, která je minimálně dvakrát sladší než její česká verze. Kromě Coca Coly ujíždí Američané i na višňovém Dr. Pepper, ledových čajích Arizona či osvěžujícím Mountain Dew. Nicméně pokud hledáte něco opravdu typického, je to Root Beer – kořenové pivo. Nealkoholický nápoj (ke zklamání všech milovníků zlatavého moku nutno upozornit, že se nejedná o pivo v našem slova smyslu) s výtažky z kořene sassafrasu a sarsaparily může barvou a konzistencí připomínat Kofolu, nicméně jeho chuť je natolik výrazná, že si jej pravděpodobně většina lidí buď zcela zamiluje nebo ho víckrát nepozře.

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu