Parmazánová, dýňová nebo vanilková s domácí slivovicí? I u nás už můžete ochutnat kvalitní zmrzliny nezvyklých příchutí


Když dlouhou zimu vystřídají první slunečné dny, parky se rychle zaplní a všichni si vychutnávají možnost trávit hodně času venku. Teplé počasí pro někoho znamená pivo v kelímku, ale my, co prostě milujeme sladké, se vydáváme na obhlídku zmrzlinářů. Už dávno neplatí, že si musíte dát točenou zmrzlinu z prášku na rohu vaší ulice. Vyplatí se dohledat, kde připravují zmrzlinu opravdu z ovoce a základních surovin. I když si připlatíte, ten zážitek za to rozhodně stojí.

ad8

A co víc, pustit se na takových místech můžete i do nevšedních až bláznivých druhů. Pro někoho to je slaný karamel, maková zmrzlina se švestkami nebo sezónní rebarborová. Někdo si dá dokonce parmazánovou, dýňovou nebo rýžovou.

Tak kam na tuhle výbornou zmrzlinu?

ad9 - 320x100_1

Angelato, Praha

(Angelato.cz)

Podnik, který je v Praze známý přes deset let. Vlastně klasika. Ale pro kvalitu, chuť a druhy zmrzliny prostě nezapomenutelná. Právě tady najdete majitele, kteří se nebojí nabízet parmazánovou nebo olivovou zmrzlinu. Na své si přijdou i vegani – např. sorbet z kokosu je prostě famózní.

Zmrzlinárna, Kutná Hora

(Facebook.com)

Maličká prodejna, přitom naprosto bezkonkurenční. Každý den nabízí 18 druhů poctivé řemeslné zmrzliny převážně z lokálních surovin. A vždy nějakou speciální. Ať už je to levandulová, pampelišková nebo vanilková s domácí moravskou slivovicí. Nakoukněte, jakou příchuť nabízí právě teď.

Zmrzlinářství Kolombina, Plzeň

(Facebook.com)

Pokud vás zastihne chuť na zmrzlinu v Plzni, zdržujte se přímo v centru. Tam narazíte na Zmrzlinářství Kolombina, kde kromě „klasické“ zmrzliny můžete ochutnat taky domácí nanuky. Příchutě se opět odvíjí od sezónních produktů, najdete tu ale i speciality jako matcha zmrzlinu nebo rakytník.

Dobřanská zmrzlina, Dobřany

(Zmrzlinadobrany.cz)

Dobřany jsou v tomto seznamu výjimka, tady najdete opravdu jen klasickou točenou, ale opět to má ke zmrzlině z prášku opravdu daleko. Díky tomu se z ní stala točená přímo věhlasná. Každý den tu najdete zpravidla 4 druhy – smetanové i ovocné. My jsme upřímně ještě jinde točenou perníkovou, s příchutí mišpule japonské nebo vlašského ořechu opravdu neviděli. A vy?

Nanuky Praha, Brno

(Nanukypraha.com)

Ručně vyráběné nanuky z čerstvého ovoce, smetany a někdy taky s trochou alkoholu, aby to mělo šmrnc. Takhle to umějí v Brně na nádvoří Pražákova paláce. A jestli máte pocit, že jsme ještě nevyjmenovali těch bláznivých příchutí dost, tady už bude vaše dušička spokojená. Vyzkoušet totiž můžete Bloody Mary – rajčatový s tabascem, vodkou a pepřem; blumy s bazalkou nebo cantaloupe meloun s tequilou.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
36 shares

adform


Zavřít reklamu