5 evropských festivalů, které byste v tomto roce neměli vynechat


Britský festival Glastonbury je jedním z nejoblíbenějších festivalů na světě. Aby měla půda, na které se festival každoročně pořádá šanci se zregenerovat, v roce 2018 se festival nekoná. My vám proto nabízíme 5 evropských alternativ, které stojí za to navštívit.

ad8

1) SEA STAR FESTIVAL

(Seastarfestival.com)

Kde: Umag, Istrie – Chorvatsko

ad9 - 320x100_1

Kdy: 24. – 27. 5. 2018

Festival Sea Star se již druhým rokem koná v krásné laguně Stella Maris v chorvatskému Umagu. Festival nabízí více než 70 různých umělců na šesti pódiích. Můžeme se těšit na hvězdy taneční hudby jako je Paul Van Dyk, Ofenbach nebo kapelu Hurts.

K celkovému zážitku z festivalu bezpodmínečně napomůžou také historické budovy, úzké uličky nebo autentické restaurace istrijského města Umag.

2) SECRET SOLSTICE

(Secretsolstice.is)

Kde: Reykjavík, Island

Kdy: 21. – 24. 6. 2018

Pátý ročník islandského festivalu Secret Solstice je rozhodně jedna z nejzajímavějších událostí, které můžeme letos navštívit. Odehrává se totiž v období, kdy na Islandu nezachází slunce. Těšit se můžeme na koncerty všech hudebních žánrů, jako je například americká kapela Slayer, moderní Clean Bandit, rapper Gucci Mane, legenda Bonnie Tyler nebo taneční duo Kollektiv Turmstrasse. Festival Secret Solstice nabízí mimo to velké množství vedlejších aktivit, které upozorňují na krásu islandské přírody.

Nekončící den, hudební line-up a nezapomenutelná příroda napomáhají Secret Solstice, aby se stal jedním z festivalů, které by tohle léto neměly být vynechány.

3) OFF-FESTIVAL

(Instagram.com)

Kde: Katowice, Polsko

Kdy: 3. – 5. 8. 2018

Organizátor OFF-Festivalu Artur Rojek se každým rokem snaží přivézt světové umělce na jejich první návštěvu v Polsku. Reputace OFF-Festivalu se každým rokem zlepšuje, protože vždy přiváží jak alternativní hvězdy z celého světa, tak vystupující pocházející právě z Polska. Návštěvníci mohou každý rok objevit nespočet nových kapel a stejně tak prozkoumat krásy polských Katowic, kde lze zažít polskou kulturu nebo prozkoumat noční život v řadě barů a restaurací.

Letos patří mezi hlavní hvězdy festivalu Zola Jesus, Chastity Belt, Sonbird nebo David August.

4) POSITIVUS

(Positivusfestival.com)

Kde: Salacgriva, Lotyšsko

Kdy: 20. – 22. 7. 2018

Festival Positivus se koná v pohádkovém městě Salacgriva v Lotyšsku a je největším festivalem v rámci pobaltských zemí. Positivus přiváží umělce, kteří dobývají světové hitparády, ale také stoupající hvězdy undergroundové scény nebo nevšední umělecká a taneční vystoupení.

Příjemným zpestřením je blízkost Baltského moře, kde se můžou návštěvníci vykoupat.

Tento rok se můžeme těšit například na vystoupení Tove Lo, The Prodigy nebo The Barr Brothers.

5) COLOURS OF OSTRAVA

(Colours.cz)

Kde: Ostrava, Česká republika

Kdy: 18. – 21. 7. 2018

V našem seznamu nesmí chybět alespoň jeden festival z území České republiky. Multižánrový mezinárodní hudební festival, který byl založen v roce 2002 a již sedmým rokem se koná v prostředí bývalého areálu hutí, dolů a železářem – Dolních Vítkovic, je jedním z oblíbených evropských festivalů, nejen díky rozmanitosti účinkujících, ale také díky velkému množství vedlejších aktivit, kterých se mohou návštěvníci zúčastnit. Nevšední je na rozdíl od jiných festivalů například sál Gong v bývalém plynojemu, ve kterém se konají náročnější koncerty a hraje divadlo. Najdeme zde také Vinárnu v bunkru, Design zónu, ČEZ Family park a Dětskou scénu nebo nespočet výtvarných a světelných instalací.

Hlavní částí programu jsou však bezpodmínečně koncerty. V tomto roce se nám na Colours of Ostrava představí například N.E.R.D. v čele s Pharellem Williamsem, Jessie J, Grace Jones, Kaleo, Kygo, Ziggy Marley nebo Beth Ditto.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu