Přečtěte si o některých z nejvíce bizarních rituálů z celého světa, o kterých jste možná nevěděli


Zajímalo vás někdy, jaké existují na světě různé rituály? My jsme pro vás dali dohromady osm z těch nejbizarnějších, se kterými se můžete setkat. Mějte prosím na vědomí, že některé obrázky mohou slabším povahám způsobit trauma.

ad8

Házení miminky

(Nytimes.com)

Již před 700 lety se v Indii poprvé objevil rituál, kdy rodiče hází svá nově narozená miminka z vysoké věže. Věří, že to přinese jejich potomku zdraví. Přestože je tento rituál legálně zakázán, někteří rodiče ho podstupují i dnes.

ad9 - 320x100_1

Odřezávání prstů

(Odditycentral.com)

Většina lidí si v procesu truchlení popláče, sní zmrzlinu nebo jde na terapii. V Papue Nové Guinee ale existuje kmen (Dani Tribe), jehož členové si odřezávají prsty, pokud mají potřebu truchlit. Převážně se to děje, pokud někomu zemře blízký člověk. Nedávno byl tento rituál zakázán, existují však stále starší členové kmenu, kteří se této tradice dál drží.

Přenášení nevěsty přes hořící uhlíky

(Indiatimes.com)

Jedním z čínských svatebních rituálů je to, že ženich na boso přenáší nevěstu přes hořící uhlíky. Číňani věří, že tento rituál v budoucnu napomůže manželce úspěšně přivést na svět potomka.

Život s mrtvým

(Bbc.com)

V různých kulturách existují různé způsoby pohřbívání lidí. Kmen Torajanů z Indonéského ostrova Sulawesi si nechává své zesnulé doma tak, jako kdyby byli stále na živu. Směs formaldehydu s vodou jim napomáhá k tomu, aby bylo tělo uchováno a nezapáchalo. Pozůstalí je dokonce myjí, oblékají  a nosí jim jídlo a pití. Dokud nemají dostatek prostředků k uspořádání velkolepého pohřbu, mrtvý zůstává s nimi doma.

Kambodžské chatrče

(Vancourier.com)

Kmen Kreung z Kambodži staví svým nezletilým dcerám při dosažení puberty (13-15 let) chatrče, které jim slouží k občasným sexuálním stykům s chlapci.

Vegetariánský festival na thajském ostrově Phuket

(Huffingtonpost.com)

Přestože název tohoto festivalu nezní nijak zvláštně, tento festival není pouze o stravování. Lidé v rámci tohoto festivalu nejedí devět dní maso a aby uctili zvířata, propichují si své pusy a tváře ostrými předměty.

La Tomatina

(Theatlantic.com)

Ve španělském městě Bunol se každoročně koná rajčatový zápas – La Tomatina. Tisíce lidí se shromáždí, aby na sebe házeli rajčata. Pořádá se jíž 72 let.

Skákání přes miminka ve Španělsku

(Nationalgeographic.com)

Na španělském festivalu El Colacho se muži oblékají do červené a žluté jako ďáblové, běhají ulicemi, uráží a bičují lidi. Malé děti jsou položeny na matrace do ulic a tito muži přes ně přeskakují. Je známo, že tento rituál byl v minulosti ceremoniálem plodnosti a dohromady s křesťanstvím symbolizoval vítězství nad zlem.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
3 shares

adform


Zavřít reklamu