TOP 11 českých míst očima amerického serveru


ad8

Americký server CNN vydal seznam jedenácti míst v České republice, která stojí za to vidět. Naši republiku popisuje jako fascinující a cenově dostupné místo s řadou malebných měst, historických památek i romantických hradů. V seznamu najdete nejen klasická místa, ale také pár míst, která jste možná sami nenavštívili.

Praha, Kutná Hora, Český Krumlov

ad9 - 320x100_1

Pokud budete hledat doporučení, do jakých měst se v České republice podívat, jednoznačně nejčastěji najdete tip na Prahu, Kutnou Horu nebo Český Krumlov. V jakémkoli ročním období. Pavlo Fedykovych, autor článku, který cestuje zejména po střední Evropě, nešetří superlativy a česká města oceňuje nejen pro jejich romantickou atmosféru, ale všímá si i architektury a historie.

Brno, Karlovy Vary, Plzeň a Olomouc

Naše druhé největší město, Brno, je plné spíše studentů než turistů, přesto nezůstává pozadu. Nejjasnějším architektonickým klenotem města je nepochybně Villa Tugendhat – mistrovské dílo moderní architektury zapsané na seznamu UNESCO, které postavil Ludwig Mies van der Rohe.

CNN neopomíjí ani Karlovy Vary a jejich karlovarské oplatky, Plzeň a tradici pivovarnictví a trochu nečekaně také moravskou Olomouc – jako relaxační destinaci představující některé z nejpůsobivějších kostelů v zemi, četná muzea a celou řadu dobrých restaurací.

Kroměříž

Tip zejména pro obdivovatele barokní krásy. Město se chlubí například Květnou a Podzámeckou zahradou, které byly spolu s Arcibiskupským zámkem zapsány v roce 1998 na listinu světového kulturního dědictví UNESCO.

České Švýcarsko, Karlštejn

Pavlo Fedykovych nevynechal ani přírodní krásy a vyzdvihnul oblast České Švýcarsko, plnou okouzlujících údolí, malebných panoramat nebo obřích skalních útvarů. Dominantou je Pravčická brána – největší přírodní pískovcový oblouk v Evropě.

Příjemnou procházku slibuje také hrad Karlštejn, který je jednou z nejnavštěvovanějších památek v zemi a svou polohou na kopci zaručuje široký rozhled na středočeský kraj.

Telč

Obrovské náměstí s řadou historických domů – poslední památka UNESCO, která se na seznamu objevila. Telč je ideální výletní destinací, kde můžete navštívit také gotický hrad, rozhlédnout se z věže v kostele sv. Jakuba nebo prozkoumat tajuplné chodby pod zmíněným náměstím.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
1 share

adform


Zavřít reklamu