Chcete zažít duhu? Navštivte těchto pět nejbarevnějších míst na světě


Cestování je jedním z nejlepších způsobů zábavy i relaxace. A obzvláště v zimě, kdy snadno upadáme do nudy a šedi, může být cestování skvělým způsobem, jak z takové zimní deprese ven. A nic nefunguje na zlepšení nálady tak dobře jako právě barvy. Podívejte se, jaká místa na světě navštívit, když chcete vidět úchvatnou barevnou scenérii.

ad8

Cinque Terre, Itálie

(Pixabay.com)

Itálie byla vždy jednou z nejvíce inspirativních zemí na světě. A není tomu jinak ani v případě „pěti měst“, skalnaté pobřežní oblasti lokalizované pouze několik málo hodin autem směrem od Florencie. Pobřeží Amalfi, které je považováno za jedno z nejkrásnějších míst Itálie, je perfektním místem pro turistiku a pro obdivování místních pastelově barevných domů.

ad9 - 320x100_1

Jezero Hillier

(Pixabay.com)

Australské jezero Hillier patří mezi nejunikátnější přírodní úkazy na světě. Jeho voda má totiž velmi bizarní růžovou barvu, která je pravděpodobně způsobena solí a bakteriemi. Jezero je lemováno bujnou zelení, a proto si pohled na něj nejvíce užijete z ptačí perspektivy.

Grand Prismatic Spring, Yellowstonský národní park, Wyoming

(Pixabay.com)

Dalším netradičně vypadajícím místem je barevný pramen Grand Prismatic Spring z Yellowstonského národního parku. I ten se svými pestrými prstenci hraje všemi barvami, což z něj dělá velmi oblíbenou turistickou atrakci. Až se tedy vydáte prozkoumat nádhernou přírodu Wyomingu, nezapomeňte se zastavit i zde.

Antelope Canyon, Arizona

(Pixabay.com)

Antelope Canyon je skrytým skvostem Arizony. Je vyhlouben do červeného pískovce a když svítí slunce, ohromuje svou barevností a hrou světel a křivek. Skalní útvary, které byly vytvořeny erozí a tekoucí vodou, jsou atraktivní nejen pro turisty, ale také pro fotografy.

Chefchaouen, Maroko

(Pixabay.com)

Toto město na severozápadě Maroka je proslulé svou modrou barvou na zdech domů. Fasády budov zde hrají všemi možnými odstíny, takže pokud chcete vyměnit rušné prostory trhu v Marrákeši za místo, kde budete moct nasát klidnou atmosféru, uklidňující modrá v Chefchaoeunu je pro to ideální. Prozkoumejte historické ruiny nebo ochutnejte místní kozí sýr.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu