10 nejkrásnějších letišť světa


Letiště nejsou pouhými přistávacími plochami plnícími funkci dopravních uzlů. Jejich budovy totiž se svým designem mohou být i architektonickými klenoty. Bez ohledu na to, zda se jedná o mezinárodní letiště velkých měst, jako je Hongkong či Tokio nebo o letiště méně významných míst, pár z nich se vyznačuje takovými architektonickými prvky či úžasným vybavením, že rozhodně stojí za to si je prohlédnout. Podívejte se na 14 nejkrásnějších letišť na světě.

ad8

1. Letiště Adolfa Suaréze – Madrid, Španělsko

ad9 - 320x100_1

První komerční let z tohoto letiště se uskutečnil v roce 1933. Nejnovější terminál byl otevřen v roce 2006 a během posledních dvou let jím za každý rok prošlo přes 50 milionů cestujících.

2. Mezinárodní letiště Vancouver – Kanada

Toto letiště je výjimečné v tom, že ho stojí za to navštívit, i když nikam neletíte. Vedle zajímavé sbírky soch je tu i několik výstavních akvárií, v nichž můžete obdivovat rozmanitý svět mořských živočichů.

3. Letiště Singapur Changi

Toto letiště bylo označeno za nejlepší letiště na světě. Alespoň podle společnosti Skytrax, která se zabývá hodnocením letišť a leteckých společností. A není složité přijít na to, proč. Čekat na let tu totiž můžete v několika tropických zahradách, kině nebo bazénu.

4. Letiště Mnichov – Německo

Kromě služeb pro cestující nabízí mnichovské mezinárodní letiště také možnost vyžití pro milovníky surfování. Každoročně zde probíhají nejrůznější akce pro veřejnost i surfaře.

5. Mezinárodní letiště Hongkong – Čína

Mezinárodní letiště láká cestující na devítijamkové golfové hřiště, které splňuje standardy Americké golfové asociace. Ti, které čeká dlouhé mezipřistání, si mohou zkrátit čas v místním kině IMAX.

6. Mezinárodní letiště Dauhá Hamad – Katar

Výstavba tohoto letiště trvala 10 let a stála 16 miliard dolarů. Interiér letiště připomíná moderní muzeum umění.

7. Letiště Peking – Čína

V současné době je toto letiště architektonickým skvostem všech čínských letišť. Je ale možné, že ho v budoucnu zastíní nové pekingské letiště Daxing, které má být otevřeno v roce 2019.

8. Letiště Marrakéš Menara – Maroko

Toto letiště se vyznačuje řadou úžasných architektonických prvků. Jedním z nich je i ohromující skleněná kopule, kterou můžete vidět na obrázku.

9. Mezinárodní letiště Inčchon – Jižní Korea

I toto letiště bylo dlouhou dobu oceňováno jako jedno z nejlepších letišť světa. Zásluhou je nepochybně jeho prvotřídní vybavení – najdete tu lázně, masážní křesla i soukromé prostory pro spaní.

10. Letiště Haneda – Japonsko

Toto tokijské letiště je proslulé řadou kvalitních stravovacích možností, kterou nabízí svým cestujícím. Speciality typu ramen, sushi a místní dezerty sem lákají i zákazníky, kteří nikam necestují.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu