5 tipů na levné víkendové výlety po Evropě pro ty, kteří studují v zahraničí


Jste na studijním pobytu v zahraničí a chcete poznávat cizí kulturu a nová místa, aniž byste se dostali na mizinu? Přinášíme vám tipy na levné víkendové výlety na místa, která rozhodně stojí za to vidět a jejichž návštěva nezruinuje vaši peněženku.

ad8

Cinque Terre, Itálie

(Pixabay.com)

Tato skalnatá pobřežní oblast, která se nachází asi 2 hodiny směrem od Florencie, je perfektní alterntivou k drahému Amalfitanskému pobřeží, kde se nachází turisticky velmi známé a navštěvované město Positiano. Oblast Cinque Terre, jejíž název znamená v italštině „pět měst“, je domovem tradičního italského pesta, díky kterému můžete objevit chuť italské kultury. Cinque Terre je ideálním místem pro prohlídku krásných místních skalnatých měst.

ad9 - 320x100_1

Split, Chorvatsko

(Pixabay.com)

Chorvatský Split patří mezi jednu z dalších levnějších evropských destinací. Město se vyznačuje velkým množstvím obklopující zeleně a je vyhlášené svými scénickými oblázkovými plážemi. Na své si přijdou nejen obdivovatelé přírody, ale i milovníci dobré kuchyně a historie. Jedním z největších turistických lákadel je Diokleciánův palác, z něhož se v současné době stalo místo pouličních umělců. Kromě toho se ve Splitu natáčel také oblíbený seriál Game of Thrones.

Brusel, Belgie

(Pixabay.com)

Brusel je ideální volbou pro ty, kteří hledají především gurmánské zážitky. Vyzkoušet musíte  vynikající hranolky s nejrůznějšími omáčkami a nenechte si ujít ani vyhlášené belgické vafle od pouličních stánkařů. Za ochutnání stojí také netradiční belgická piva nebo belgické slávky. A až budete mít jídla dost, zkuste navštívit třeba turistickou atrakci Atomium nebo historické jádro Bruselu, náměstí Grand-Place.

Barcelona, Španělsko

(Pixabay.com)

Město, které se stalo inspirací pro hudebníky, jako je Ed Sheeran nebo George Ezra, je považováno za jedno z nejkrásnějších měst Evropy. Barcelona je vyhledávána pro svůj úžasný noční život, vynikající tapas a množství slunečných písečných pláží. Za návštěvu stojí park Güel, který navrhl vyhlášený architekt Antoni Gaudí a jehož procházku můžete završit v muzeu s tvorbou Pabla Picassa.

Amsterdam, Nizozemsko

(Pixabay.com)

Hlavní město Nizozemska, Amsterdam, je velmi osobitým místem se zvláštním kouzlem. Snad každou ulici a mosty zde lemují jízdní kola, která jsou jedním z nejpoužívanějších místních dopravních prostředků. Amsterdam nabízí mnoho kulturních zážitků, z nichž za návštěvu rozhodně stojí Dům Anny Frankové, muzeum přibližující život známé židovské dívky z období druhé světové války. Pokud však raději stojíte o něco veselejšího, navštívit můžete například muzeum pivovaru Heineken.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu