TOP 10 Anti-valentýnských filmů


Už vás nebaví odevšad se valící tipy na valentýnské dárky, romantické písně a nudné filmy, které byste si na Valentýna neměli nechat ujít? Podívejte se na TOP 10 nejlepších anti-valentýnských filmů, které jsou pro odpůrce svátku zamilovaných jako dělané. Nudit se u nich rozhodně nebudete.

ad8

Blue Valentine (2010)

ad9 - 320x100_1

Bezstarostný Dean (Ryan Gosling) se rozhodne oženit s emocionální Cindy (Michelle Williams), která čeká dítě se svým ex-přítelem. O pět let později se jejich vztah rozpadá a jediná věc, která je stále ještě drží při sobě, je dcera Frankie.

O čem film vypovídá? Mladí lidé se do sebe zamilují, aniž by věděli, kdo vlastně jsou a co od života chtějí. Někdy ale láska nestačí.

Nouzový východ (2008)

Manželé Frank (Leonarda DiCaprio) a April (Kate Winslet) touží po změně, a tak plánují stěhování z předměstí Connecticutu do Paříže. Jejich plán se ale pomalu hroutí, když Franka v práci povýší a April znovu otěhotní. A stejně tak se hroutí jejich manželství.

O čem film vypovídá? Opětovné setkání Leonarda DiCapria a Kate Winslet před kamerou v manželství bez lásky tentokrát vede ke zlosti, nedorozumění a smrti.

Na dotek (2004)

Film vypráví příběh o komplikovaných vztazích dvou párů žijících v Londýně, jejichž láska se pomalu vytrácí, neobejde se bez nevěry, bolesti a smutku v lidských životech.

O čem film vypovídá? Lidi lžou, podvádějí a ubližují – fyzicky, slovně i psychicky.

Melancholie (2011)

Film představuje příběh dvou sester, z nichž jedna, Claire (Kirsten Dunst), se právě vdává, ale její den pokazí hrozba srážky Země s rudou planetou Melancholií, která by zlikvidovala každého na planetě.

O čem film vypovídá? Svatbu nepřeruší jen hrozba smrtelné planety, ale také nevěra, deprese a konflikty mezi členy rodiny.

Ex Machina (2014)

Celeb (Domhnall Gleeson) byl vybrán, aby strávil týdenní pobyt v osamělém luxusním domě svého zaměstnavatele. V něm se seznamuje s Avou (Alicia Vikander), naprogramovanou umělou inteligencí s tváří krásné dívky, a stává se součástí experimentu o tom, zda se její vědomí může přiblížit vědomí skutečného člověka.

O čem film vypovídá? Podveden může být kdokoli a kýmkoli.

500 dní se Summer (2009)

Tom (Joseph Gordon-Levitt) je zaslepen svou přítelkyní Summer (Zooey Deschanel), která ho ale pustí k vodě. Snaží se proto vzpomenout, co na jejich společně strávených 500 dnech, bylo špatně.

O čem film vypovídá? Někdy láska zkrátka nefunguje, aniž by k tomu musela mít nějaký zvláštní důvod. Když je vztah u konce, je na čase se posunout a jít dál. Někde na nás možná čeká něco lepšího.

Zmizelá (2014)

Nick (Ben Affleck) se stává hlavním podezřelým v případu zmizení jeho ženy Amy (Rosamund Pike). Ve filmu se dozvídáme, že ani jeden z nich nejsou tím, co jsme si mysleli.

O čem film vypovídá? Nikdy nevěřte tomu, co zdánlivě vypadá jako idylka dokonalého páru. Každý může být lhář, podvodník nebo manipulovatelný vrah.

Annie Hallová (1977)

Film vypráví příběh o vztahu mezi Annie (Diane Keaton), ctižádostivou herečkou, a Alvym (Woody Allen), televizním scénáristou, který se snaží přijít na to, proč jeho milostný život selhal.

O čem film vypovídá? Film ukazuje tu nejlepší, ale i nejhorší součást vztahu a donutí nás přemýšlet o těch, kteří nás opustili.

Ztraceno v překladu (2003)

Stárnoucí herec Bob (Bill Murray) přichází do Tokija, aby zde natočil reklamu a díky náhodě se setká s Charlotte (Scarlett Johansson), mladou ženou, kterou její manžel nechal samotnou v hotelu.

O čem film vypovídá? Říká se, že film byl inspirován skutečným vztahem režisérky filmu Sofie Coppola s jejím ex-manželem Spikem Jonzem.

Rozchod! (2006)

Gary (Vince Vaughn) a Brook (Jennifer Aniston) spolu i po rozchodu zůstávají žít jako spolubydlící a snaží se si vzájemně znepříjemnit život, jak jen to je možné.

O čem film vypovídá? Někdy je jediným důvodem pro rozchod neschopnost dělat kompromisy.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
23 shares

adform


Zavřít reklamu