Podívejte se, jaká bizarní jídla se jedla v 50. letech


Aspiková zeleninová bábovka

Zdá se, že se kuchyně 50. let vyznačovala posedlostí po aspiku nebo želé. Naše babičky do něj zalévaly vše, co je napadlo. V Americe bývávala například tato želé bábovka s tuňákem a zeleninou vánoční tradicí.

ad8

Osvěžující želé rajčatový drink

Tak tohle si žádá několik otázek. Jak se tohle mělo pít? Bylo skutečně nutné přidávat želatinu i sem? A co je na tom osvěžujícího?

ad9 - 320x100_1

Vánoční svíčky

To, že jsou „svíčky“ vyrobeny z brusinkového želé a banánu by ještě bylo v pořádku, ale co ta majonéza jako tekoucí vosk?

Banány v šunce a holandské omáčce

Asi není velká věda uznat, že banány, šunka a holandská omáčka k sobě prostě nepatří. Zajímalo by nás ale, k jaké příležitosti se tohle jedlo? Je to oběd nebo dezert?

Lančmít s fazolemi

Kdo si mohl myslet, že tyhle dvě věci spolu budou fungovat?

Party bramborový salát

A proč s pomocí želatiny nezkazit také tak dobrou věc, jako je bramborový salát? Ten je totiž od toho, aby se krájel!

Mražený sýrový salát

Tento recept byl zařazen v kategorii receptů pro ty, co si hlídají váhu. V 50. letech evidentně vůbec neměli ponětí o tom, co to znamená „salát“, „zdravé“ a „hlídat si váhu“.

Pomerančový koláč

Recept na tento koláč radioaktivní oranžové barvy je jednoduchý. Smíchejte krémový sýr s pomerančovým nápojem v prášku a máte hotovo! V 50. letech měli zvláštní představy o dezertech.

Salát na citrusovém želé

Tohle je si nejnechutnější jídlo v celém seznamu, protože kombinuje věci, které by vás nikdy nenapadly smíchat. Citrusové želé, sýr Cottage, majonézu a mořské plody. Původ této pochoutky hledejte v Americe.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu