Top 8 přírodních afrodiziak, které vás zaručeně nabudí


1. Ústřice

(Pixabay.com)

Jedním z nejznámějších přírodních afrodiziak jsou ústřice, které mají díky svému vysokému obsahu zinku pozitivní vliv na produkci testosteronu. Nedávné výzkumy navíc zjistily, že i aminokyseliny, které ústřice obsahují, spouštějí produkci pohlavních hormonů, a mají tak pozitivní povzbuzující účinek.

ad8

2. Chilli papričky

(Pixabay.com)

Tyto plody mají díky svému exotickému původu a své červené barvě pověst symbolu lásky a vášně. Jejich afrodiziakální účinky jsou ale i vědecky podloženy a není tedy náhoda, že konzumace chilli papriček způsobuje přesně ty pocity, které cítíme, když jsme vzrušení: stimuluje endorfiny, zrychluje tep a způsobuje pocení.

3. Avokádo

(Pixabay.com)

Již staří Aztékové používali avokádo jako afrodiziakum. Kyselina listová a vitamín B9, které jsou v avokádu obsaženy, prý dodávají tělu energii a vitamín B6 zase pomáha zvyšovat produkci testosteronu.

ad9 - 320x100_1

 4. Čokoláda

(Pixabay.com)

Čokoláda je považována za afrodiziakum díky svému obsahu fenylalaninu, který má vliv na tvorbu hormonů štěstí, čímž povzbuzuje sexuální libido.

5. Banány

(Pixabay.com)

Nejen díky svému tvaru se banány řadí mezi afrodiziaka. Obsahují také bromelain, enzym, který podporuje produkci testosteronu, a draslík, který spolu s vitamínem B a vysokým obsahem cukru dodávají tělu energii, a podporují tak sexuální výkonnost.

6. Med

(Pixabay.com)

Med je již odpradávna symbolem plodnosti a lásky, o čemž vypovídá i anglický výraz pro líbánky „honeymoon“ (honey = med). Obsahuje bor, který pomáhá regulovat tvorbu estrogenu a testosteronu, což pozitivně ovlivňuje sexuální chtíč.

7. Vodní meloun

(Pixabay.com)

Podle některých odborníků může mít tento „lykopenový král“ podobné účinky jako viagra. Stejně jak ona totiž pomáhá prokrvovat cévy.

8. Jahody

(Pixabay.com)

I jahody mají příznivý vliv na sexuální chtíč, a to kvůli svému obsahu vitaminu C, zinku a manganu. Kromě toho se s nimi pojí i jedna zamilovaná legenda, podle které tyto plody vznikly ze slz bohyně lásky Afrodity.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
4 shares

adform


Zavřít reklamu