14 věcí, které vás určitě překvapí, když navštívíte Japonsko


(instagram.com)

1. Stále používají fax

ad8

Ano, země robotů a nejmodernějších technologií se stále spoléhá na faxy. Japonci je denně používají v práci a ve většině případů je dokonce upřednostňují.

2. Místo podpisu razítko

ad9 - 320x100_1

Namísto rychlého podpisu preferují Japonci červená razítka se svým příjmením. V obchodech se zde dokonce prodávají razítka s nejběžnějšími jmény. Ověření takovéhoto podpisu je pak ale celkem problematické.

(instagram.com)

3. V restauraci musíte zakřičet „promiňte“, nebo nikdo nepřijde

V tomto směru je Japonsko pravým opakem Spojených států, kde se číšníci každých pět minut chodí ptát na to, jak vám chutná. V Japonsku vás naopak neobslouží, dokud je nezavoláte. Nestačí zvednout ruku, musíte zakřičet.

4. Kukuřice je „normálním“ posypem na pizzu

Když si objednáte kukuřici v Japonsku, budete možná překvapeni. Na pizzu tu dávají brambory, krevety, mochi (tradiční rýžové koláčky) i majonézu.

(instagram.com)

5. Mírná posedlost kukuřičnou majonézou

Kombinace majonézy a kukuřice je něco jako kombinace burákového másla a marmelády. Zní to divně, ale jakmile to zkusíte, pochopíte.

6. Všechno je jednotlivě zabalené

Když otevřete balíček sušenek, každá z nich bude ještě jednotlivě zabalená a úhledně vyrovnaná na plastovém tácku.

(instagram.com)

7. Opilí byznysmeni v bezvědomí všude na ulicích

Místní podnikatelé a obchodníci milují alkohol, což je vidět hlavně když se procházíte večer po městě. Mnoho z nich tu totiž leží opilých v bezvědomí na zemi. Naštěstí je Japonsko velmi bezpečným místem, takže nemusí mít starost, že by byli okradeni.

8. Na veřejnosti nemají odpadkové koše, ale ulice zůstávají čisté

Pokud budete potřebovat na veřejnosti něco vyhodit, budete mít trochu problém, protože tady nejsou odpadkové koše. Navzdory tomu jsou ale ulice záhadně čisté.

(instagram.com)

9. Všude samé plasty 

Skoro všechno, co si tu koupíte, vám dají do plastové tašky. U vstupu do velkých budov mají dokonce malé plastové tašky, kam si můžete uložit svůj deštník.

10. Bankomaty mají zavírací dobu

Bankomaty v Japonsku mají provozní dobu, což znamená, že byste mohli mít problém, když si budete chtít vybrat peníze například ve dvě ráno, což je paradoxně doba, kdy většinou opravdu naléhavě hotovost potřebujete.

(instagram.com)

11. Každý parkuje couváním

Vidět parkovat auto popředu je v Japonsku velmi vzácné a pokud už tak někdo parkuje, je to pravděpodobně cizinec. Japonci parkují couváním proto, že to považují za bezpečnější možnost.

12. Zdřímnout si v kanceláři je v pořádku

Musíte se nutit, abyste v práci neusnuli? Přestěhujte se do Japonska. Na většině míst budou předpokládat, že jste pracovali velmi tvrdě a nechají vás v práci zdřímnout.

(instagram.com)

13. Nošení roušky, když jste nemocní

Když v Japonsku onemocníte, sluší se nosit roušku, abyste nikoho nenakazili. Některé ženy si ji také berou, když nemají chuť se líčit.

14. Loupání slupky z každé kuličky hroznového vína

Když ji odmítnete oloupat, budou se Japonci divit, že ji můžete jíst.

 

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
6 shares

adform


Zavřít reklamu