Věděli jste, že nejspíše jíte avokádo špatně?


(Pixabay.com)

Avokádo je ovoce, které v poslední době dobývá svět a pokud jste v nejbližší době byli na instagramu, pravděpodobně jste se nevyhnuli obrázku avokádového toastu, který se v současnosti stává až posedlostí.

ad8
(Pixabay.com)

Co kdybychom vám ale řekli, že možná jíte avokádo špatně? Znáte takovou tu tenkou slupku, co pokrývá pecku avokáda? Ano, přesně tu jste přehlíželi.

(Pixabay.com)

Pokud máte tendenci pecku z avokáda vyhazovat, děláte podle nové studie z Univerzity Texas Rio Grande velkou chybu. Spolu s ní totiž vyhazujete i skvělou ingredienci. Vrstva pokrývající pecku avokáda totiž obsahuje látky, které jsou stejně skvělé, jako ovoce samotné. Podle všeho by mohla být prospěšná při léčbě rakoviny, srdečních onemocnění a mnoha dalších onemocnění.

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)

Již víme, že avokádo samo o sobě je velmi zdravou potravinou. Obsahuje zdraví prospěšné mononenasycené tuky a je plné vitaminů A, D, E a K. Během výzkumu se ale zjistilo, že olej ze zmíněné slupky obsahuje také behenyl alkohol, jinak nazývány jako dokosanol, který se používá v mnoha antivirových léčivech. Dále obsahuje heptakosan, u kterého se ukázalo, že dokáže zpomalit růst nádorových buněk. Univerzitní tým prý bude ve výzkumu i nadále pokračovat, a snažit se tak svými závěry přispět k užitečným medicínským studiím.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu