8 nejdivnějších příchutí zmrzlin


1) Zmrzlina z krokodýlích vajec

ad8
(Pixabay.com)

Tuto neobvyklou mraženou pochoutku můžete ochutnat na Filipínách. Dle výrobce je tato zmrzlina mnohem zdravější, protože obsahuje daleko méně cholesterolu než ta, která se vyrábí z vajec slepičích.

2) Zmrzlina z mateřského mléka

ad9 - 320x100_1

Když jedna z londýnských zmrzlináren začala prodávat tuto zmrzlinu, způsobila tím velký rozruch. Tato kontroverzní příchuť se vyrábí z čerstvého mateřského mléka a je jemně dochucena citronovou kůrou a vanilkou z Madagaskaru.

3) Slaninová zmrzlina

(Pixabay.com)

Tuto masovou příchuť vymyslel americký kuchař a pekař David Lebovitz. Kombinuje v sobě chutě slaniny, hnědého cukru, vanilky a tmavého rumu. Každý řezník ji miluje.

4) Chobotnicová zmrzlina

Firma Ben & Jerry’s je možná známá svými nevšedními příchutěmi, ale kam se hrabe na Japonsko. Odvážným milovníkům zmrzliny nestačila jen wasabi nebo kaktusová příchuť, teď mají i chobotnicovou. Nazývá se Taco Aisu.

5) Česneková zmrzlina

(Pixabay.com)

Tato zmrzlina je ideální pro milovníky štiplavé česnekové chuti. Její chuť je podtrhnuta kapkou medu a bývá netradičně servírována jako omáčka k hlavnímu chodu, například k steaku. Na prvním rande si ji ale raději nedávejte.

6) Zmrzlina s příchutí skotského haggis

Haggis je skotský národní pokrm, jehož základem jsou ovčí vnitřnosti. Tam, kde ji prodávají, lze ochutnat i zmrzlinu s příchutí párků a bramborové kaše.

7) Zmrzlina s příchutí cheeseburgeru

(Pixabay.com)

Tuto zmrzlinu můžete ochutnat ve Venezuele. Kombinuje v sobě chutě mletého masa, sýru, hranolek a dalších „tajných ingrediencí“. Je to jako mít cheeseburger a McFlurryho v jednom.

8) Zmrzlina s příchutí koňského masa

Není překvapením, že tuto zvláštní příchuť zmrzliny, která v sobě obsahuje kousky syrového koňského masa, nabízejí v Japonsku. Můžete ji zakoupit ve specializovaných obchodech v Tokiu.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu