Top 10 zemí, které můžete navštívit v roce 2017


Indie

V Indii se toho od dob získání nezávislosti mnoho změnilo a ačkoliv zde ekonomická revoluce zapříčinila boom technologií a jejich rozšíření do mnoha koutů nejrůznějších měst, stále zde zůstávají oblasti, které jsou lidskou rukou pořád ještě neponičeny a turisty neprobádány. Příkladem může být region Gudžarát či Andamanské ostrovy.

ad8
(Pixabay.com)
Skotsko

Existuje mnoho důvodů, proč navštívit právě Skotsko a ať už je to příroda, písčité pláže, whisky nebo místní pivo, rozhodně to stojí za to.

Skotsko v roce 2017 představuje také ideální destinaci pro milovníky Harryho Pottera, od jehož prvního vydání letos uplynulo přesně 20 let. Fanoušci tohoto bestselleru zde mohou ochutnat máslový ležák nebo se projet bradavickým expressem a obdivovat při tom překrásnou skotskou krajinu, kterou jsme mohli vidět právě ve filmech o Harrym Potterovi.

ad9 - 320x100_1
(Pixabay.com)
Kanada

V roce 2017 slaví tato druhá největší země světa 150. výročí svého vzniku, takže je tento rok plný rozmanitých akcí a událostí. Oblast Kanady byla nicméně osídlena již mnoho let před získáním nezávislosti, takže je také ideálním místem pro ty, které láká objevování místních kořenů a původních oblastí.

(Pixabay.com)
Uganda

Uganda je fascinující a stále ještě málo probádanou oblastí světa. Díky obrovským investicím do cestovního ruchu se však očekává, že ji v roce 2017 navštíví stále více turistů, kteří zde pak budou moci obdivovat nejen úchvatnou přírodu, ale také ohromující faunu. Znáte nějaké jiné místo, kde se můžete projet po kánoi kolem krokodýlů či si z blízka prohlídnout gorily v divokých džunglích?

(Pixabay.com)
Bolívie

Bolívie je jednou z nejvíce přehlížených oblastí Jižní Ameriky, takže je na čase ji letos objevit a to nejen díky její biodiverzitě, úchvatným solným pláním či krásným skalnatým horám.

Dalším důvodem, proč jet právě sem, může být například i skutečnost, že je tato země úzce spojena s národním hrdinou Che Guevarou, od jehož smrti letos v říjnu uplyne 50 let, takže je rok 2017 ideálním obdobím pro to, tuto zemi navštívit.

(Pixabay.com)
Nikaragua

Nikaragua je největším a nejméně navštěvovaným místem ve střední Americe, ale díky přibývajícím leteckým trasám se začíná mnohem více otevírat světu. Díky své podmanivé krajině, nádherným městům a úžasným čistým plážím by si zasloužila daleko více pozornosti.

Ačkoliv bylo toto místo kdysi považováno za poměrně nebezpečnou destinaci, dnes už to dávno neplatí – místní jsou zde naopak velmi pohostinní a milí.

(Pixabay.com)
Portugalsko

Portugalsko se po nedávné ekonomické krizi začíná zase zvedat na nohy, s čímž souvisí i rozkvět cestovního ruchu. Je zde stále více možností pro místní turistiku či pro navštěvování historických míst a nedílnou součástí této transformace je nepochybně hlavní město Lisabon nebo druhé největší město Portugalska Porto. Podél hranic navíc můžete navštívit nejrůznější místa, jako jsou malebné rybářské vesničky, chráněné přírodní rezervace či uklidňující mořské pláže.

(Pixabay.com)
Finsko

Finsko je směsicí skandinávské, ruské a západní kultury, což z něj činí neobyčejně zajímavé a okouzlující místo. V roce 2017 slaví tato země 100 let od získání nezávislosti, což se pojí s mnoha kulturními událostmi a akcemi. Kromě toho zde můžete navštívit také nejrůznější hudební festivaly, sportovní soutěže či například největší sněhovou restauraci na světě. Za návštěvu také určitě stojí sauna Löyly v Helsinkách, jedna z nejzajímavějších dřevěných staveb současnosti.

(Pixabay.com)
Namibie

Ačkoliv je Namibie jednou z posledních afrických zemí, která získala nezávislost a jedná se tedy o stále ještě ne příliš rozvinutou zemi, turistický průmysl zde pomalu začíná vzkvétat. Okolní krajina, safari a pouště jsou ideálním místem pro vášnivé fotografy, kteří zde mohou nalézt nekonečnou inspiraci.

(Pixabay.com)
Tchaj-wan

Toto místo se až teprve nedávno začalo těšit zasloužilé pozornosti. Hlavní město Tchaj-pej bylo díky své kreativní architektonické scéně minulý rok označeno za hlavní město designu, a proto rozhodně stojí za návštěvu. Nejen moderní architektura ale představuje hlavní lákadlo. Ohromující jsou i starověké místní chrámy, slunečná subtropická pobřeží či místní hory a deštné pralesy.

(Pixabay.com)
320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
2 shares

adform


Zavřít reklamu