S pejskama na cestách (3)


3. díl: Výlet do Berlína

(Radka M.)

Berlín a Německo jsou obecně hodně dog-friendly, což se nám líbí, a proto tam rádi jezdíme. V Berlíně jsme však s Popelkou a Borisem byli poprvé, a tak jsme byli zvědaví, jak to tam bude probíhat, protože je to přece jen veliké město se značnou turistickou návštěvností.

ad8

Byli jsme ubytování v síti Azimut hotelů a už při příjezdu jsme byli mile překvapeni. Řekli nám, že cena za pejska za pobyt je 10€, a protože je Popelka tak malá, nebudou nám jí počítat a budeme platit jen za Boriska. V tom je prostě Německo super, můžete se psy v podstatě kamkoli a nikde vás nevyhodí, naopak všude se k nim chovají přátelsky. Samozřejmě, že výjimkou jsou muzea apod., ale to je snad pochopitelné.

(Radka M.)

Berlín jsme kvůli pejskům pojali tak, aby byl více zaměřen na přírodu. Už jsme to tu navštívili, a tudíž jsme nepotřebovali udělat tour po všech památkách. Navíc pokud s pejsky cestujete v létě, vždycky to přizpůsobte hlavně jim, ne že je potáhnete po všech památkách ve vedru. Nezapomeňte, že i psi mohou mít úpal a nejčastěji se to stává právě při návštěvě velkých měst, kde je nedostatek stínu a žádná voda ke zchlazení.

ad9 - 320x100_1

My navštívili Braniborskou bránu a pak jsme půlku dne strávili v obrovském Tiergarten, což je krásný park, kde pejsci můžou volně běhat. Hlavně Boris si to ohromně užil a my rozhodně doporučujeme, je to výborná procházka. Většina parku je pokrytá vysokými stromy, takže jdete ve stínu, což je i pro vás v letních měsících příjemné.

(Radka M.)

Co se týče jídla, nenarazili jsme na restauraci, kde by psy neuvítali. My jsme jedli ve Vapianu, kde to milujeme a bylo to bez problémů. Ale ať jsme s nimi byli kdekoli, nebyl nikde problém. Rozhodně doporučujeme malá bistra, tam dají automaticky pejskovi při příchodu i misku s vodou.

(Radka M.)

Druhý den jsme navštívili ještě Vítězný sloup a Berlínský dóm. Všude jsme byli docela atrakcí, hlavně od té doby, co máme na Popelku klokanku, tak si nás fotí (anebo na nás ukazují) nejen asijští turisté, ale prostě všichni. Pak jsme zamířili domů, už jsme byli všichni unavení, pejsci celou cestu z Berlína prospali. Máme je na zadních sedačkách na plachtě, kterou jsme koupili ve Spokojeném psu (www.spokojenypes.cz) a je to super. A jak a kam cestujete s pejsky Vy? Napište nám do komentářů a sledujte nás na @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu