S pejskama na cestách (2)


2. díl: Za východem slunce na Sněžku

Tak jsme se rozhodli, že v půlce července podnikneme ranní výlet, abychom viděli východ slunce na Sněžce. Abychom nemuseli z Pece pěšky (což je možnost, kterou volí většina těch, kteří za východem putují), rozhodli jsme se spát na Luční boudě, která je od Sněžky vzdálená tak 3,5 km.

ad8

 

(Radka M.)

Vyráželi jsme ve 3:50 a cca za 45 minut svižnou chůzí jsme dorazili na Sněžku. Bylo tam už dost lidí, někteří tam dokonce přespávali, to bychom s pejsky spíše nedoporučovali, i ve 4 ráno tam bylo dost chladno a foukalo. Pejsci byli unavení, ale zároveň nadšení, protože tolik kamarádů pohromadě dlouho neviděli. My spolu s partou šesti přátel jsme na Sněžku vyráželi se čtyřmi psy.

 

(Radka M.)

Popelka trasu po svých nešla. Kdybychom ji nedali na výběr a musela by chodit, dorazili bychom na Sněžku a viděli možná tak západ slunce, protože opravdu chodí hodně pomalu. Takže jsme ji toho ušetřili a cestovala tak jako vždy v klokance. Klokanku, která přitahuje velkou pozornost a dost lidí s malými psy po ní taky touží, jsem koupila za 200 korun ve zverimexu Weberův mlýn. Je to velká pomoc na dlouhé túry, kdy pejska nechcete nosit v tašce přes rameno. Pokud něco podobného řešíte, pak doporučuji všema deseti. Klokanku můžete vidět na fotce v našem prvním článku.

ad9 - 320x100_1

Co se týče ubytování, my se rozhodli spát na Luční boudě, kde se za pobyt pejska platí 500 Kč, nás to tedy stálo 1000 Kč, na což jsme většinou zvyklí dávat v hotelech spíše v zahraničí, ale bereme to jako vysokohorskou přirážku :)). I přesto jsme ale byli nadmíru spokojeni, k pejskům tam mají vřelý vztah už jen proto, že maskotem Luční boudy je 90 kilový bernardýn Bohoušek.

 

(Radka M.)

Východ slunce ze Sněžky je opravdu zážitkem, který můžeme doporučit i s pejsky, ačkoli jsme se toho báli, zvládli to parádně a my jsme si užili krásnou atmosféru východu slunce. Pokud chcete o Popelce a Boriskovi vědět víc, najdete nás na Instagramu jako @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu