Tajné divy světa


Planeta země je opravdu neobyčejné místo. Nakladatelství Lonely Planet vydalo přehled nejdivnějších a zároveň nejkrásnějších a fascinujících míst na světě – od golfového hřiště bez trávy, přes barevné eukalyptové stromy, až po muzeum krabiček na jídlo.

ad8

Tady jich pár je:

Duhový Eukalyptus – Hawaii, USA
(pixabay.com)

Tyto nádherné duhové stromy lze nalézt například blízko Hana Highway nebo u Ke’anae Arboretum. Strom je takto zvláštně barevný díky shazování kůry, kterou shazuje po částech v různých obdobích roku.

ad9 - 320x100_1
Salvation Mountain – Kalifornie, USA
(instagram.com)

Jedná se o jedinečné místo, dílo umělce Leonarda Knighta, který toužil svou náboženskou vášeň sdílet s celým světem, a tak ji vymaloval do hor.

El Peñón de Guatapé – Antioquia, Kolumbia
(instagram.com)

Tento „balvan“ je fascinující svým nádherným výhledem. Na jeho vrchol se návštěvníci mohou dostat po 649 schodech vklíněných v postranní prasklině

Tanky  Flamenco Beach – Culebra, Portoriko
(pixabay.com)

Pláž Flamenco je nádherným místem na ostrově Culebra a je zajímavá díky svým dvěma zchátralým pomalovaným tankům. Jedná se o pozůstatky amerických vojenských sil, které zde pobývaly od roku 1930 do roku 1971.

Pařížské katakomby – Paříž, Francie
(pixabay.com)

Venku elegantní, ale pod povrchem strašidelná – pod pařížskými ulicemi leží ve 280 km dlouhých katakombách kosti 6ti milionů lidí. Byly vybudovány kvůli nedostatku místa pro hřbitovy.

Kolmanskop – Namibská poušť, Namibie
(pixabay.com)

Kolmanskop bývávalo rozvíjející se důlní město, kde bylo možné najít kasíno, bowling i divadlo. V roce 1956 však bylo kompletně opuštěno. Dnes je pohlceno písečnými dunami, ale návštěvníci si zde stále mohou prohlédnout místní zchátralé domy.

Stromboli – Sicílie, Itálie
(pixabay.com)

Příbližně 900 m. n. m. vysoká sopka Stromboli zanechává u milovníků vulkánů dechberoucí pocity. Návštěvníci zde mohou poslouchat zvuk praskajících explozí a z lodi pozorovat magické výtrysky lávy.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0

adform


Zavřít reklamu