S pejskama na cestách (1)


1 díl: Popelka a Boris

(Radka M.)

Ahoj, jsme Radka a Michal a naši pejsci se jmenují Popelka a Boris. Popelku jsem si vzala jako půlroční od chovatelů, kteří by ji nedokázali věnovat takovou péči, protože je to přešlechtěná čivava, která je náchylná snad na všechno. Má asi šest vrozených vad a doktoři jí dávali maximálně 5 let, ale protože je to bojovnice, v listopadu jí bude už 9 let a zatím (ťukám to) je zdravá a někdy i veselá.

ad8

Velkou zásluhu na tom má Boris, kterého jsme si pořídili jako parťáka k Popelce před rokem a půl. Řešili jsme tenkrát, že Popelka začala být pasivní, nic jí nebavilo, jen spala a neměla moc radost ze života. Potřebovali jsme ji trošku rozveselit, a tak jsme se rozhodli pořídit jí kamaráda. Psala jsem v té době diplomku, tak to byl ideální čas.

Pro rasu kavalír king charles španěl jsme se rozhodli v podstatě ihned, protože je to přátelská rasa a je větší (8 kg), tudíž snad bude odolnější. Přemýšleli jsme se taky nad pejskem z útulku, ale vzhledem k tomu, že Popelka má jedno kilo a pejsci z útulku mají mnohdy za sebou spoustu špatných zážitků, potřebovali jsme pejska, kterého bychom naučili opatrnosti vůči ní. A to se povedlo. Jsou to parťáci, kteří bez sebe nedají ani ránu, Popelka ožila, Borise si vychovala a naše rodina se tím stala tak nějak kompletní.

ad9 - 320x100_1

Pokud tedy také uvažujete o pořízení druhého pejska, pak určitě doporučujeme, už jen kvůli tomu, že si dělají společnost, když nejste doma. Pokud chcete sledovat jejich dobrodružství, najdete nás na Instagramu jako @popelka_and_boris.

320x100_mobile_2

adform


Zavřít reklamu