Muž přežil několik hodin na moři díky tomu, že přeměnil svoje džíny v záchrannou vestu


(Lowe Corporation Rescue Hellicopter Service)

Německý turista měl obrovské štěstí. Po více než třech hodinách, které strávil na otevřeném moři u Nového Zélandu, byl nalezen. Přežít se mu ale podařilo především díky triku, který se naučil díky US Navy SEALs (americké námořnictvo).

ad8

Potom, co Arne Murkeho udeřila tyč na dvanáctimetrové jachtě, zůstal uvězněn na širokém moři. On se ale nenechal rozhodit a použil trik, který viděl u US Navy SEALs. Svlékl si své džíny, naplnil je vzduchem a vytvořil tak improvizovanou záchrannou vestu. Podle něj by bez nich nebyl schopen přežít.

(Shutterstock)

Když byl Arne stržen do vody, několik vteřin byl tažen pod lodí, protože se mu ruka zamotala do lana. Naštěstí se mu povedlo lano rozvázat. Jeho bratr, se kterým byl na jachtě, se mu snažil pomoci, ale vlny byly opravdu velké. Přestože mu hodil záchrannou vestu s lanem, Arne se k nim nemohl dostat. Na jachtě pak vybouchl motor.

ad9 - 320x100_1

Arne si ale naštěstí zapamatoval již zmíněný trik, který mu zachránil život. Jeho džíny se staly záchrannou vestou a udržely ho na hladině. Po několika hodinách pátrání byl konečně spatřen záchrannou helikoptérou Hawke’s Bay, kde se nehoda stala.

Sea Rescue

Imagine being stuck in the middle of the ocean for two hours without any idea if you will be saved with 2.5 metre swells pushing you from side to side? Well that is what our Rescue Crew attended yesterday. 20 nm off Tolaga Bay, a man had gone overboard from a yacht and through the quick response from our team and other rescue services, we were able to find him. He is so incredibly lucky to be alive.

Zveřejnil(a) Lowe Corporation Rescue Helicopter Service dne Středa 6. března 2019

 

Podívejte se také na návod, jak z džínů vytvořit záchrannou vestu. Nikdy nevíte, kdy se to může hodit.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
10 shares

adform


Zavřít reklamu