Youtube Rewind 2018 je na světě. A schytává nepěknou kritiku


(Youtube.com)

Každoročně v prosinci Youtube vydává video, v němž zábavnou formou shrnuje nejsledovanější videa, která se na této platformě za celý rok objevila. Letošní Youtube Rewind už je nyní populárnější než všechna předešlá videa. Vysloužil si totiž označení nejhorší Rewind všech dob.

ad8

Série Youtube Rewind odstartovala před osmi lety a od té doby každý rok nejoblíbenější světoví youtubeři prezentují v několikaminutovém videu písně a události, jež byly daný rok nejvíc trendy. Video se obvykle skládá z hudebních mashupů a hereckých výkonů youtuberů, kteří napodobují slavné challenge, meme i populární scény z videoklipů.

Přestože má letošní video v současné chvíli více než 90 milionů zhlédnutí a zaujímá první místo v kategorii Trendy, diváci se v komentářích jednoznačně shodují, že se jedná o nejhorší Rewind, který kdy byl natočen. Čemuž odpovídá i počet disliků, jenž mnohonásobně převyšuje palce nahoru. Největší kritika směřuje k výběru a zároveň vynechání některých aktérů. Hned v úvodu videa uvidíme například slavného herce Willa Smitha, který nemá s youtuberskou komunitou nic společného, zatímco nejslavnější youtuber všech dob PewDiePie ve videu stejně jako minulý rok chybí. Rovněž trendy, které tvůrci do videa zahrnuli (například odkazy k videohře Fortnite či K-pop), s youtuberskou komunitou příliš nesouvisejí a v obecném měřítku jsou nepopulární pro většinu běžných diváků. Uživatelé i někteří youtubeři se tak shodují, že Youtube se už zaměřuje více na komerci než na názory diváků. A ti mu to oplácejí. Aktuálně video soutěží o cenu nejhůř hodnoceného videa na celém Youtube.

ad9 - 320x100_1
(Instagram.com/pewdiepie)

Nejslavnější youtuber PewDiePie v letošním Rewindu opět chyběl. Podle svých slov je za to však v konečném důsledku rád.

Další zmiňovanou výtkou je i to, že oproti předchozím videím, které připomínaly spíš hudební klip, je letošní Rewind mnohem více „povídací“. Protagonisté v něm hovoří o problematice menšin, uprchlíků, kauzy MeToo a dalších tématech, která letos rezonovala společností. I z toho důvodu se jedná o doposud nejdelší Rewind. Koukněte se na video a posuďte jeho kvality sami:

 

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
80 shares

adform


Zavřít reklamu