Nejpopulárnější anglická pohádková postava se vrací na filmová plátna


(Walt Disney)

V anglické kultuře je považována  za naprostou klasiku. Mary Poppins, chůva, která oplývá bujarou fantazií a kouzelnými schopnostmi, se dostala do obecného povědomí po úspěších stejnojmenného muzikálu z 60. let. Nyní se kouzelná chůva z dětských knih vrací po půl století zpět v novém filmu, který bude mít premiéru již tento měsíc.

ad8

Příběh, který ve třicátých letech napsala britsko-australská spisovatelka Pamela Lyndon Travers, byl jako Disney muzikál zfilmován poprvé v roce 1964 a stal se z něj okamžitý hit. Za hlavní roli dostala tehdy herečka Julie Andrews cenu Oscara a snímek byl nominován i v kategorii nejlepší film roku. Od té doby se Mary Poppins řadí mezi klasická filmová díla. Není proto divu, že studio Walta Disneyho se rozhodlo pod taktovkou režiséra Roba Marshalla natočit pokračování v podobném duchu s názvem Mary Poppins se vrací.

(Walt Disney)

Zatímco první film se odehrával v roce 1910 v Londýně a vyprávěl příběh rodiny Banksových, v níž rodiče kvůli nedostatku času zanedbávali své dvě ratolesti Michaela a Jane, nový film se posune o dvacet let dopředu. Děti už jsou dospělé a mají vlastní rodinu, avšak příběh zůstává stejný. Michael, jenž utrpěl velkou osobní ztrátu, nezvládá sám své tři děti a propadá zoufalství. A tak přichází na pomoc kouzelná chůva Mary Poppins, aby rodině pomohla navrátit štěstí a radost. Nebudou tedy opět chybět kouzla, barevné fantastické světy ani nové ztřeštěné postavy.

ad9 - 320x100_1
(Walt Disney)

Mary Poppins si tentokrát zahraje Emily Blunt, která je dle slov původní herečky Julie Andrews pro hlavní postavu dokonalou volbou. Ve filmu se kromě ní objeví i další známé herecké tváře jako je Meryl Streep, Colin Firth, Julie Walters nebo Dick Van Dyke a.k.a kominík Bert z prvního filmu. Do kin vstoupí muzikál ještě před Vánoci, 20. prosince, a již nyní je jisté, že návštěvnost bude enormní.

Podívejte se na trailer:

Autor: Pavlína Berková

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
63 shares

adform


Zavřít reklamu