Lidský život za stovku. S prvními mrazy se opět prodávají Nocleženky


(Noclezenka.cz)

Statistiky jsou poněkud neúprosné. V České republice žije odhadem přes 60 000 lidí bez domova a s prvními mrazy samozřejmě pociťují velké komplikace. Pro řadu z nich je jedinou možností, jak v zimě neumrznout, přespání v zařízení Armády spásy. Osudy jsou různé – mnoho lidí bez domova se do své smutné situace dostalo bez vlastního zavinění, např. vinou těžké psychické nebo fyzické nemoci.

ad8
(Noclezenka.cz)

Češi ale k těmto lidem nejsou lhostejní, ať už se o naší povaze říká, co chce. Díky projektu Nocleženky mohlo v zimě 2016/2017 zdarma přespat v teple zapojených nocleháren více než 6 500 lidí. V zimní sezóně 2017/2018 už to bylo rekordních 30 000.

(Noclezenka.cz)

Tzv. Nocleženka je poukaz v hodnotě 100 Kč, díky kterému podpoříte konkrétního člověka bez domova, ten bude moci díky Vašemu daru strávit noc v teple. Nejde však pouze o přespání, v rámci noclehu má zajištěnou i polévku s pečivem, teplý nápoj a má možnost se osprchovat a provést osobní hygienu.

ad9 - 320x100_1

 

Každá zakoupená Nocleženka má přiděleno své číslo, které je pečlivě evidováno, aby mohl být dárce informován, když je “jeho” Nocleženka využita. Zapojená města jsou zatím Praha, Brno, Karlovy Vary, Ostrava, Krnov, Opava, Šumperk, Jirkov a Havířov.

(Noclezenka.cz)

Reálné příběhy lidí bez domova si můžete přečíst přímo na stránkách projektu noclezenka.cz.

(Noclezenka.cz)

A pokud jste ještě navzdory začínající vánoční horečce nenakoupili všechny dárky, můžete nějaký ten poukaz koupit i jako certifikát pro někoho blízkého.

320x100_mobile_2

Sdílejte článek se svými přáteli!
0
38 shares

adform


Zavřít reklamu